Segment B do 15tys zl - drugie auto

30 Kwi 2025, 14:36

Że wszystkimi stronami uważaj, jak najbardziej korzystaj z nich ale one posiadają info oficjalne gdzieś pobrane w różnych miejscach w tym ASO danej marki. Jak nie zaciągnął danych to lipa. Jesteś zdany na papierki dołączone do auta. Ogólnie segment aut z dość sporym ryzykiem wpadki.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

30 Kwi 2025, 14:51

15k to najgorszy przedział cenowy do kupowania auta. Ilość "min" jest wręcz przytłaczająca. To już łatwiej kupić coś za 5k, bo się ma świadomość, że to tanie auto i różnie może być, a w razie wtopy nie jest aż tak trudno przełknąć te kilka tys w plecy. Tutaj kasy 3 razy więcej, a stan techniczny często podobny, tylko rocznik nieco świeższy. Nie raz czegoś szukałem dla znajomych i rynek szybko weryfikował oczekiwania. Zazwyczaj kończyło się na dozbieraniu większej kasy by kupić coś świeższego.
hoderi145
Aktywny

Auto: Audi Q3 Sportback
Silnik: 1.5tsi 150km
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna

30 Kwi 2025, 14:55

Tak szczerze to przegladając oferty celowałem w cos za 10tys z 5tys w kieszeni na potencjalne naprawy. Zreszta wrzuce kilka ofert, które mi się podobają. dzieki panowie
mrow007
Nowicjusz

Auto: seicento

01 Maj 2025, 07:53

mrow007 napisał(a):Tak szczerze to przegladając oferty celowałem w cos za 10tys z 5tys w kieszeni na potencjalne naprawy. Zreszta wrzuce kilka ofert, które mi się podobają. dzieki panowie

To jest fundamentalny błąd większości osób szukających aut.
Szukasz auta za 15k mając taki budżet sumarycznie z serwisem.

Tak naprawdę to z Toyoty przy podziale 10/5k odpada Auris o wiele lepszy będzie corolla e12 po lifcie.

Nie orientuje się dokładnie w cenach pozostałych Twoich typów ale może być podobnie.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

03 Maj 2025, 12:56

Z podanych aut w mojej opini celowałbym w Punto, moze by sie trafiła wersja evo, super autka pod wzgledem cen napraw i ogolnie bezawaryjnosci nom ale 15 tys w tych czasach to wiadomo nie ma co oczekiwać
Kris3646
Nowicjusz