Auto za 15k+

24 Maj 2020, 18:51

Cześć!
Szukam auta i mam nadzieję, że mi pomożecie :) Totalnie nie jestem obeznany w markach, silnikach, itp...

Wymagania:
- cena: granicach 15k + jakieś naprawy po zakupie czy oplata ubezpieczenia
- w miarę ekonomiczne - wiadomo, że im mniej pali tym lepiej ale nie jest to warunek konieczny
- tanie części czy naprawy
- wolę większe auta - sam jestem facetem wysokim więc chciałbym czuć wygodę - toyoty yaris czy pandy odpadają
- jestem z Wrocławia i czasem bym się poruszał po mieście ale głównie chodzi o auto na wycieczki

Jakby auto prezentowało się ładnie to bajka, ale wiem, że w takich kwotach o ładne auto chyba ciężko?

pozdrawiam!
Wudoka
Obserwowany

26 Maj 2020, 11:02

Wudoka napisał(a):czasem bym się poruszał po mieście ale głównie chodzi o auto na wycieczki
Jak długie będą te wycieczki? Może inaczej z tego co napisałeś wnioskuję że będziesz robił tak 20% miasto i 80% trasa. Jesteś w stanie powiedzieć ile średnio rocznie przewidujesz przejechać km?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

27 Maj 2020, 12:54

Ciężko powiedzieć. Nie będzie to jezdzenie weekend w weekend tylko od czasu do czasu. W mieście jeżeli już to małe odległości. Dlatego auto nie będzie tak mocno eksploatowane.
Wudoka
Obserwowany

27 Maj 2020, 13:22

Jeśli nie będziesz robił więcej jak 15 tysięcy km rocznie to wybrałbym benzynę, coś pokroju Opel Astra H, Ford Focus MK2, Skoda Octavia II, Golf V.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczniej w czystym samochodzie
    Świeżo umyty samochód nie tylko lepiej się prezentuje – czyste szyby, lusterka i światła to warunek bezpiecznej jazdy. Kierowca powinien zadbać o to zwłaszcza przed wyjazdem w dłuższą trasę. Jednym z podstawowych ...