Witam Nie wiem czy dobry dział ale mam problem z moją Siena nie pierwszy ale do rzeczy mam siene z 97 i dzisiaj drzwi same się zamknęły i otworzyły a po otwarciu włączył się alarm. Po próbie zablokowania drzwi zamknęły się i dosłownie za chwilę się otworzyły. Zamknąć auta z kluczyka nie mogę bo oba zamki są zablokowane i nie da się przekręcić kluczyka. Od środka można zamknąć drzwi ale klamka od strony pasażera. W czym może być problem. Alarm jest fabryczny z tego co mi wiadomo.
Posprawdzaj klemy na akumulatorze czy nie są luźne i sprawdź bezpieczniki. Jeżeli tu będzie wszystko ok to być może gdzieś robi się zwarcie na impulsie od otwierania. Centralka alarmu może też mieć problem z masą.
Dodam jeszcze że po wykreceniu obu wiązek dochodzacych do drzwi i wykreceniu tylko tych od strony kierowcy zamek zamyka wszystkie oprócz tych drzwi od strony pasażera je trzeba zamykać ręcznie. Po podłączeniu i tych prawych problem powrócił po odłączeniu zniknął.
Liście na drogach, częstsze opady deszczu, krótsze dni, mgły Zmiana pory roku wymaga od kierowców dostosowania do nowych warunków jazdy. Wyzwania dla prowadzących auta związane z jesienią to m.in. liście na drogach, częstsze opady deszczu, krótsze dni, mgły. Pamiętajmy ...
Silnik R110 – Renault ZOE Silnik R110 jest najnowszym osiągnięciem Renault, lidera na rynku samochodów elektrycznych w Europie, potwierdzającym jego strategię rozwoju i produkcji silników elektrycznych i kolejnym dowodem na know-how ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.