REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
ranza napisał(a):Nie dziwne, że później tak zdenerwowani łamią przepisy!
Stacja1 napisał(a):Od kilku lat używam Automapy z lokalizacją fotoradarów. Ostrzega mnie ona pół kilometra wcześniej ,że będzie fotoradar. Jedynym problemem do tej pory było to ,że nie wiadomo było czy ostrzeżenie jest o prawdziwym fotoradarze , czy o atrapie. Teraz problem się rozwiąże ponieważ nie będzie atrap tylko wszystkie będą prawdziwe. Większość tras pokonuję z szybkością 80-100 km/h . To nie jest szybko , czasami jadę dwupasmówką i ni stąd ni zowąd ograniczenie do 40 i fotoradar .Takich perełek na naszych drogach jest bez liku i nawet nieświadomie można złamać przepisy. Ostrzeżenie powoduje szybkie spojrzenie na licznik i odruch puszczenia gazu . Mam dużo czasu na dostosowanie szybkości do znaków i dzięki temu nigdy nie zapłaciłem mandatu za szybkość .
menajev napisał(a):ranza napisał(a):Nie dziwne, że później tak zdenerwowani łamią przepisy!
... i ludzi mordują, i na banki napadają, i gwałcą... Wybaczmy im wszystko, bo są zdenerwowani!
Przeciętny Anglik (swoją drogą - nie wiem jak ty, ale ja jestem Polakiem, nie 'polakiem', kimkolwiek ktoś taki jest) stoi w korkach pewnie ze 4 razy dłużej i coś mi się wydaje, że oni tak często przepisów nie łamią.
A i na to jest rada - tramwaje, są w większości dużych miast, a korki to dla nich dużo mniejszy problem.
jaceknie napisał(a):Właśnie, jeżdżę ciężarówka ( nie TIR, bo to nazwa organizacji) i nieraz widzę kierowców pomykających swymi samochodzikami z nawigacją, którzy chyba mają taka funkcje włączoną, jada stówą nieraz więcej lewym pasem, gdy nawigacja powie, że jest fotoradar to zjeżdżają na prawy pas i dają po hamulcach zwalniając do 50 na godzinę nie patrząc, że za nim jedzie czterdziestotonowa ciężarówka, i tak jadą, bo a nóż będzie teren zabudowany, a okazuje się, że nie ma terenu zabudowanego tylko ograniczenie do 70 km/h, fotoradar tez dokładnie nie jest nastawiony na siedemdziesiąt tylko więcej i jadącemu 80 km/h nie` robi zdjęcia. I takiemu gościowi się wtedy dostaje sam wiem tylko, co.
Analogicznie jest w przypadku przekraczania prędkości. (...)
(...) żeby inwestować w parkingi podziemne(...)
(...) że nie ma kierowcy który ściśle przestrzegałby wszystkich ograniczeń, a jest to wręcz niemożliwe.
CB i nawigacja to moja broń przeciwko idiotycznym przepisom