Blacharz samochodowy - potrzebny zawód?

04 Lip 2013, 20:40

Witam, za rok stanę przed wyborem szkoły średniej. Waham się pomiędzy Technik Elektrykiem, Elektrykiem z ZSZ oraz Blacharzem Samochodowym również z ZSZ. Najbardziej obstawiałbym za tym trzecim, ale tutaj rodzi się problem. Czy ktoś kto nie za bardzo interesuję się motoryzacją może coś szukać dla siebie w tym zawodzie? Mi się wydaję w tym zabawy spawarką (co mi się naprawdę podoba) niż grzebania pod maską. Ale tak jak pisałem nie siedzę w tym za głęboko i dlatego zwracam się do Was właśnie z takim oto pytaniem.
Moje kolejne pytanie brzmi, czy trudno jest znaleźć pracę w Polsce oraz poza jej granicami z językiem angielskim? I co najważniejsze - czy można za to godnie żyć? Jakie trzeba mieć do tego predyspozycje?
Wiem, może pytania idiotyczne ale liczę że pomożecie mi uzyskanie na nie odpowiedzi.
Dzięki z góry i pozdrawiam.
Karambol1
Obserwowany

Auto: Nie mam

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wolniej! - nie zawsze znaczy bezpieczniej
    Nadmierna prędkość należy do najczęstszych przyczyn wypadków drogowych. Czy jednak oznacza to, że im wolniej jedzie kierowca, tym lepiej? W wielu sytuacjach taka zasada się nie sprawdzi. Znaki określające ograniczenie ...