Wygłuszenie/wytłumienie auta

04 Cze 2025, 10:24

Cześć,

Czy ktoś z was wytłumiał sam auto lub korzystał z pomocy fachowców ?
Ja kiedyś trochę się bawiłem w wytłumienie drzwi, ale mam obawy, że jak zacznę rozbierać więcej, to coś połamię czy źle złożę...
Ostatnio natknąłem się na ciekawe filmiki na YT które kręci gościo z Car Hi Fi Lublin. Słyszeliście coś o nich ? Wydaje się spoko i naprawdę zastanawiam się, czy do nich nie podjechać...
Pawlecki
Nowicjusz

05 Cze 2025, 21:43

Jak nie czujesz się na siłach to się za to nie bierz bo profesjonalne wygłuszenie to praktycznie wybebeszenie auta do zera w środku. Jest przy tym od groma roboty no i trzeba odpowiednio dobrać maty. Koszty małe przy profesjonalnym wycieszeniu nie będą.

Warto poprosić firmę o jakieś zdjęcia z wcześniejszych realizacji itd. jak już się zdecydujesz.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

09 Cze 2025, 15:49

Rokiko napisał(a):Warto poprosić firmę o jakieś zdjęcia z wcześniejszych realizacji itd. jak już się zdecydujesz.

No właśnie oni mają naprawdę dużo materiału na stronie, więc dlatego zwrócili moją uwagę...
Wiem, że nie jest to łatwy temat, bo łatwo coś uszkodzić. A zwłaszcza ja tak mam, że jak się coś wezmę, to z reguły coś psuję :roll:
Pawlecki
Nowicjusz

09 Cze 2025, 19:33

No to pozostaje ustalić co dokładnie chcesz wyciszyć i jak duża ma być to różnica.
Przyszykujesz odpowiedni fundusz i będziesz miał zrobione tak jak chcesz :wink: do tego nic nie popsujesz. Widzę tu same plusy :)
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik z Lexusa RC F będzie napędzany wodorem?
    5-litrowy silnik, który napędza Lexusa RC F, jest przebudowywany po to, by mógł być zasilany wodorem. To sposób na to, by silniki spalinowe, zwłaszcza pięknie brzmiące motory jak lexusowe V8, jeszcze ...