Błąd chwilowego spalania w komputerze

21 Wrz 2015, 14:45

witam !!!
Mam problem tego typu że jestem nowym właścicielem peugeota 407 wersja wyświetlacza czarno biała klimatyzacja jednostrefowa starszy typ mam nadzieje ze posiadacze tego właśnie samochodu wiedzą o jaki konkretnie model chodzi. a usterka jest tego typu że z lewej strony panelu sterowania są przyciski 6 przycisków a konkretnie audio trip klimatyzacja guzik odpowiadający za zmianę radia fm na płyty CD nie pamiętam tego jednego i band chyba gdy kliknie się przycisk trip to wyświetla się chwilowe spalanie w zakładce samochodu malutkiego i dwie pozostałe zakładki podpisane numerkami 1 i druga 2 moja usterka polega na tym ze teoretycznie pokrętłem przy kierownicy powinno dać się przestawić z 2 zakładki która pokazuje mi (9999km 10l/100km 28km/h zawsze to samo bez zmian) na zakładkę z samochodzikiem która powinna pokazywać chwilowe spalanie i na pierwszą zakładkę ale kręcenie pokrętłem przy kierownicy odpowiedzialnej za obsługę radia nic nie daje podczas gdy jest włączony guzik trip. chcę zmienić z drugiej zakładki na inne ale nie mogę bo albo nie wiem jak albo coś się popsuło. więc czy mógłby ktoś mi powiedzieć co mogę zrobić żeby to naprawić ?
z góry dziękuje i mam nadzieję że wyraziłem się wystarczająco szczegółowo żeby ktoś mógł mi pomóc
seberial
Obserwowany

Prawo jazdy: 12 02 2012
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: peugeot 407
Silnik: 1.8 benzyna 125km
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006