[A4 B6 1.8T AMB cabrio] Błąd dachu

14 Lis 2017, 01:16

Któregoś pięknego wieczoru dach nie zamknął się do końca (tak jakby nie miał siły się domknąć), wygooglowałem jak i zamknąłem go awaryjnie. Nadal jednak miga ikonka dachu a przycisk nie reaguje, nie reaguje też ogrzewanie tylnej szyby i zbiorowe zamykanie wszystkich szyb. Dzisiaj zczytałem błędy:

Błędy:

VAG-COM Version: Release 311.2-N

Control Module Part Number: 8H0 959 255
Component and/or Version: VSG B6 CABRIO 6388
Software Coding: 0000000
Work Shop Code: WSC 00672
2 Znalezione:
02000 - Switch Position
008 - Implausible Signal
00532 - Supply Voltage B+
002 - Lower Limit Exceeded - Intermittent

Logi:
grupa 1,2,3
grupa 4,5,6 grupa 4,5,7

niepokoi mnie żewartość top frame jest niezmienna podczas operowania dachem manualnie

Co już zrobiłem?

1. Wykasowałem błędy > błąd

02000 - Switch Position
008 - Implausible Signal

pojawia się znowu (nie za każdym razem)

2. wprowadziłem wartość 1 w bloku 01 (już tam była) >

3. kilka razy próbowałemzrestartowaćsensory manualnym zamknięciem wg poniższego tutoriala (bez kluczyka/na zapłonie)

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Może lepiej wrzucić to na jakieś forum bardziej wyspecjalizowane w cabrio? Proszę podpowiedzcie :)
bejkonbejkon
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 06 2007
Auto: Audi A4 B6 cabrio
Silnik: 1.8T AMB
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kabriolet
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Smart Fortwo w nowej edycji limitowanej "cityflame"
    Pełen kontrastu, pełen życia - smart fortwo w nowej edycji limitowanej cityflame skutecznie przyciąga spojrzenia i rozświetla serca miast. Połączenie słonecznego koloru z czarnymi dodatkami ma swój ciąg dalszy w kabinie, ...