Bmw e34

10 Sie 2012, 12:32

Witam,

Pisze tutaj, poniewaz mam maly dylemat przy zakupie auta, jestem młodym kierowca bo mam 21 lat - poprzednio jeździłem fiatem stilo 1.6 w 3 drzwiach a ostatnio megane II 1.5 dci i przyszla kolej na kolejne auto. do wydania mam 8 tys zł. zacznę moze od tego, że mój znajomy mechanik samochodowy ma do sprzedania bardzo ładne bmw e34 520i z 94r. na gazie którym jeździł przez 6 lat z bogatym wyposażeniem (klima itp.) - auto jest na prawde w super stanie technicznym i z jednej strony chciałbym to bmw bo wiem, że je szanował, wszystko w tym aucie od razu naprawiał a z drugiej strony komu bym o tym nie powiedział spotykam się z krytyką typu "to zabytek", "kup sobie nowsze auto", "auto dla dresiarni" itp. wiem, że autem będę jeździł ja ale niechciałbym być w tym aucie krytykowany lub inaczej odbierany niż inni kierowcy. Moja dziewczyna również wyśmiała to auto. Za auto ceni 9 tys. w tych pieniądzach mógłbym mieć nowsze auto. Boje się też tego, że później miałbym problem ze sprzedaniem tego samochodu. Proszę was o rady.

Pozdrawiam.
kubek91
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2009
Auto: VW Golf 3

10 Sie 2012, 14:46

No może być problem,pamiętam jak u mnie w mieście gościu sprzedawał E34 własnie też w idealnym stanie,bodajże 94rok,zadbane wnętrze,lakier tak samo,na początku chciał za niego 8000zł ale nie było chętnych więc musiał schodzić z ceny aż wkońcu sprzedał za 5200zł..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

10 Sie 2012, 15:06

A długo ją sprzedawał?
kubek91
Nowicjusz

Auto: VW Golf 3

10 Sie 2012, 15:09

No z 4-5miesięcy spokojnie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

10 Sie 2012, 17:31

Nawet jak auto było by nie wiadomo jakie to 9 000 zł to o wiele za dużo to auto ma 18 lat bez żartów .Ja bym nie dał więcej 4500 zł za takie coś .
ak83
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wejherowo
Prawo jazdy: 01 04 2001
Auto: honda civic Type-r
Silnik: k20a2

10 Sie 2012, 18:57

No fakt cena troche wysoka.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mille Miglia 2017 - najpiękniejszy rajd na świecie
    Po 4 dniach i tysiącu mil kierowcy startujący w Mille Miglia dotarli do Brescii! Najpiękniejszy rajd na świecie dobiegł końca. Prawie pół tysiąca zabytkowych aut wyścigowych, co najmniej drugie tyle samochodów ...
    Europejski Program PHEV Toyoty
    Toyota rozpoczęła projekt Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV) w roku 2007. W 2008 r. przeprowadzono próby drogowe prototypowych pojazdów we Francji i Wielkiej Brytanii. W roku 2010 w ramach drugiej fazy projektu ...

10 Sie 2012, 22:16

kupujesz auto dla siebie czy dla szpanu? bo jak dla siebie to co cie interesuje co kto mowi, jak auto pewne i zadbane to chyba lepiej je kupic niz sprowadzonego z zachodu ulepa zlepionego z 3 innych i z cofnietym przebiegiem
Nethan
Początkujący

Miejscowość: Warszawa
Auto: s4
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007