E46 - Wybór dokładnego modelu

Dzisiaj, 01:40

Cześć,
Mam budżet w okolicach 50k-75k, ale i tak chciałbym najtańszą opcję. Rozpatruję kilka opcji, na auta które chciałbym do codziennej jazdy i może co jakiś czas zabrać na tor. To są moje opcje :

320ci, poczekać aż silnik padnie i włożyć S54 z M3 (I tutaj przychodzi pytanie czy mocowania silnika są te same z M52/M54 i S54, na internecie znalazłem zmieszane odpowiedzi)

325ci i dołożyć turbo lub kompresor i zrobić zawieszenie i hamulce z M3 (coś w stylu 330i ZHP jak było na amerykańskim rynku) lub jakieś inne 3 partyjne zawieszenie i hamulce.

Czy po prostu M3 (Wiem o problemach które sprawdzić).

I mam jedno pytanie która z tych opcji jest najlepsza, i jakiej ceny się spodziewać za M3 (Przy modelach nie M się orientuję w cenach rynkowych mniej więcej ale modele M nie mam pojęcia :( ), i nie mam namyśli perełka stan kolekcjonerski, tylko w miarę dobry który by wymagał tylko kluczowego serwisu typu filtry, oleje (może rozrząd) i jakie macie doświadczenie ze sprowadzaniem aut z USA, i czy taniej by mogło być sprowadzić auto z UK i przełożyć kierownicę (Z własnego doświadczenia wydaję mi się że auta w UK są w zwykle lepszym stanie niż u nas w Polsce, głównie przez to że zimy nie są takie zimne.

Dzięki za wszystkie odpowiedzi, pozdrawiam. :D
chabek33
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bugatti T40 to już ponad 80-letni zabytek
    Przedwojenne Bugatti T40 Macieja Pedy. Samochody od zawsze zajmowały specjalne miejsce w sercach jego rodziny. W 1968 roku ojciec Macieja zakupił pierwsze auto zabytkowe – Studebakera, w którym zakochał się od ...
    Jakie silniki wybierają Europejczycy?
    Analitycy sygnalizują, że październik 2017 r. był momentem przełomowym pod względem wybieranego przez kierowców rodzaju paliwa. W ciągu tego miesiąca zarejestrowano ponad 619 tys. pojazdów z silnikami benzynowymi, ...