BMW E46 cabrio. Ile może być warte?

11 Cze 2019, 22:06

Chciałbym sprzedać moje bmw e46 cabrio ponieważ i tak teraz nie mam czasu nim jeździć ze względu na to że to mój drugi samochód a ostatnio mam więcej spraw na głowie i nawet nie mam kiedy się nim zająć żeby doprowadzić go do lepszego stanu. Nie wiem ile mogę chcieć za nie ale rok temu kupiłem za 16k i włożyłem w nie ok. 6-7tys. (nowe amortyzatory tylne z poduszkami, sprzęgło, opony, olej+filtr, nowy kluczyk z pilotem, sprzęt car audio, oraz cała masa różnych drobiazgów)
Silnik: m52b25 170KM
Wyposażenie: el. podgrzewane skórzane siedzenia, climatronic, tempomat, multifunkcja, duża navi (trzeba tylko wgrać system ponieważ poprzedni właściciel coś przekombinował a mnie jakoś specjalnie nie interesowało żeby to zrobić)

Mankamenty:
Brak przeglądu ze względu na to że któryś czujnik abs padł i pokazuje kontrolki kontroli trakcji, hamulca ręcznego, abs oraz poduszek powietrznych. Poza tym brak spryskiwaczy świateł. Klima ostatnio przestała wiać i mechanik zdiagnozował że dmuchawa do wymiany. Brak 1 światła przeciwmgielnego ponieważ kiedyś odleciało i sie połamało. Kilka diod w tylnich światłach led nie działa. We wnętrzu można znaleźć jakieś niedoskonałości takie jak np. nietrzymanie się jakiejś listwy itp. Oc kończy się za miesiąc.

Chętnie bym ją sobie zostawił ale skoro ma stać przez całe lato a na zimę mam ją schować do garażu to nie widzę sensu dlatego proszę o ocenę ile to może być warte.
kraskeusz
Początkujący

Zdjęcia: 316

12 Cze 2019, 09:45

Nie podałeś roku auta, ale mając na uwadze to co napisałeś myślę że trzeba sprawdzić średnia rynkową cenę tego modelu i odjąć jakieś 30% na naprawy które trzeba od razu zrobić.
No i trzeba znaleźć amatora bo to cabrio i nie każdy będzie się za takim modelem rozglądał.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

12 Cze 2019, 13:02

Rok 2000
kraskeusz
Początkujący

Zdjęcia: 316