BMW E90 - jaki silnik wybrać?

21 Lis 2021, 14:31

Witam tutaj wszystkich odpowiadających na moje pytania. Po rocznym posiadaniu BMW E46 320D 150KM planuję zmienić na młodszy model, a mianowicie E90 lub jeśli budżet pozwoli to E92. Moje pytanie zatem brzmi: jaki silnik polecacie? Raczej jestem za silnikiem diesla, lecz nie będę ukrywać, że benzyna też byłaby dobra (może i w LPG). Nie piszcie, że 3.0d lub 3.0i mam kupić, bo wiem, że to są silniki naprawdę bezawaryjne. Przy okazji możecie też opisać o najczęstszych usterkach w silnikach, o których napiszecie. :)
MiszczU1337
Obserwowany

21 Lis 2021, 14:41

MiszczU1337 napisał(a):Nie piszcie, że 3.0d lub 3.0i mam kupić, bo wiem, że to są silniki naprawdę bezawaryjne.

Nie wiem skąd taka opinia, ale to bzdura. Ogólnie e90 to niezbyt udana trójka. Najlepiej zmienić markę, bo na bezawaryjność absolutnie nie masz co liczyć w kolejnych modelach. Poza tym czy jest sens wkładać pieniądze w wiekowe auto(e90).
Gość114260

21 Lis 2021, 15:08

MiszczU1337 napisał(a):Nie piszcie, że 3.0d lub 3.0i mam kupić, bo wiem, że to są silniki naprawdę bezawaryjne

Miszczuniu :D nie wiem ile masz lat ale Ty zdajesz sobie sprawę co to znaczy bezawaryjny silnik :?: Generalnie mi rybka co wybierzesz ale proszę Cię nie obrażaj bezawaryjnych silników tymi kiblami.
Za 3,0d jedynie przemawia słupek który wytrzymuje duże przebiegi ale reszta wokół niego nadaje się na śmietnik.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Burza na drodze
    W Polsce sezon burzowy trwa zazwyczaj od kwietnia do września, ale apogeum występuje między czerwcem, a sierpniem. Takie warunki pogodowe podczas podróży samochodem stanowią zagrożenie ze względu na bardzo ograniczoną ...