Bok samochodu po spotkaniu z barierką

21 Sty 2021, 07:24

Hej. Jakiś czas temu miałem bliskie spotkanie z barierką na autostradzie. Mocno przetarty bok. Chciałbym to ogarnąć jak najmniejszym kosztem. Mianowicie myślę o nałożeniu na całe auto plasti laku albo o kupnie drzwi i błotnika na alledrogo / olx lub prostowaniu całości i lakierowaniu. Która metoda będzie na tyle skuteczna że to auto będzie wyglądało tanim kosztem przez najbliższe 2/3 lata? Blacharze lakiernicy wołają po 2 tysiące za naprostowanie tego boku z lakierem.
Ktoś coś poradzi?
Zdjęcie
Xylizkb
Początkujący

Zdjęcia: 2

21 Sty 2021, 08:52

Żeby coś poradzić musiałbyś wrzucić jakieś zdjęcie
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

21 Sty 2021, 08:56

https://i.ibb.co/KqPc2gh/IMG-20201122-034148.jpg
Tutaj link do zdjęcia.
Zdjęcie jest w opisie przecież, przynajmniej na widzę to zdjęcie pod ostatnią linijką wpisu
Xylizkb
Początkujący

21 Sty 2021, 15:13

Brak mi cierpliwości na otwarcie tego zdjęcia
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

21 Sty 2021, 15:49

Teraz powinno działać Bok samochodu po spotkaniu z barierką
Xylizkb
Początkujący

21 Sty 2021, 16:24

We własnym zakresie po kosztach możesz kupić rozpuszczalnik nitro i pastę polerska do obróbki ręcznej (chyba że masz maszynę).
Zmyć maksymalnie rozpuszczalnikiem za pomocą drobnej włókniny (jeżeli masz maszynę, jeżeli nie to szmatką) , resztę co się da to spolerować. Efekt napewno będzie zadowalający a jeżeli nie to tylko lakiernik.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Kierowco, uważaj na silny wiatr
    Silne podmuchy wiatru mogą być bardzo groźne dla uczestników ruchu drogowego. Kierujący jest wtedy narażony na utratę panowania nad autem, zjechanie z toru jazdy, a w skrajnych przypadkach jego pojazd może zostać dosłownie ...

21 Sty 2021, 16:41

Okej. A w takim razie myślisz że lepiej jest kupić używki błotnik +drzwi czy dać w takim stanie do prostowania i lakierowania? Zakładane byłyby u blacharza żeby było dobrze zrobione
Xylizkb
Początkujący

21 Sty 2021, 20:09

Po tym zdjęciu nie jestem w stanie wywnioskować stopnia uszkodzenia tzn wgniecenia
Kao
Moderator
Awatar użytkownika