Brak oświetlenia liczników audi a4 b5 sedan

27 Sie 2017, 14:21

Posiadam problem . Mianowicie nie świecą mi liczniki na desce rozdzielczej . Bezpieczniki sprawdziłem wszystko ok . Zgasł jakoś przed wczoraj i nie mam zielonego pojecia jak to naprawić . Jest to moje drugie auto i jestem zielony . :(

Bardzo proszę o pomoc
Krzysztofek95
Nowicjusz

Auto: Audi a4b5
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

27 Sie 2017, 18:01

Inne rzeczy typu przyciski i przełączniki się podświetlają?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

27 Sie 2017, 18:05

Pokrętła z nawiewu świecą ale bardzo słabo . Zarówno radio jak wyłącze światła mijania to radio i licznik przebiegu świeci jak należy . Ale gdy włączę światła . To liczniki ,radio,pokrętła z nawiewu oraz licznik przejechanych kilometrów świeci prawie nie widocznie
Krzysztofek95
Nowicjusz

27 Sie 2017, 18:44

Masz przed czy polift? Prawdopodobnie masz ściemnione media. Przy pokrętle od świateł jest takie mniejsze pokrętło do rozjaśniania i ściemniania podświetlenia. Sprawdz to
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

27 Sie 2017, 19:28

Były ściemnione . Dziękuję za pomoc . Bardzo mi pomogłeś już chcialem wymieniać żarówki w zegarach . Nie potrzebnie . Pozdrawiam . ;)
Krzysztofek95
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Modele zasilane LPG poszerzają ofertę Opla ecoFLEX
    Opel poszerza i udoskonala swoją ofertę modeli z napędem LPG. Teraz można złożyć zamówienie na pięciodrzwiową Astrę w wersji hatchback, Astrę Sports Tourer i Merivę, wyposażone w nowy, mocny, a zarazem ekonomiczny ...
    Jak ominąć przeszkodę na drodze
    Szybciej zapadający zmrok czy trudniejsze warunki atmosferyczne mogą opóźnić lub uniemożliwić wcześniejsze zauważenie przeszkody na drodze. Dodatkowo na jezdni może niespodziewanie pojawić się pieszy albo wybiec zwierzę. ...