Buggy na podzespołach Subaru Impreza

17 Kwi 2017, 22:43

Siema witam wszystkich użytkownik, jestem tu nowy i chciałbym się was poradzić w jednej sprawie. Kupilem ostatnio imprezę 1.8 na części do swojej w stanie opłakanym za przysłowiową miskę ryżu :), ale silnik i napędy są w niezłym stanie. Jako ze nie chce mi się tego co zostało sprzedawać na graty wpadłem na pomysł ulepić z tego buggy. Odrazu mowie ze chce pójść w miarę na łatwiznę wiec wpadłem na następujący pomysł. Tylna belka z dyfrem i całym zawiasem jest mocowana na 4 śruby do budy i wypada całość, do przedniej belki mamy mocowane: poduszki silnika, magiel wahacze, stabilizator i belka tez jest mocowana na 4 śruby :). i teraz moje pytanie, czy wyjecie całego zawiasu w całości połączenie tego jakąś rama z porządnego profila zda egzamin?? Oczywiście zdaje sobie sprawę o dorobieniu mocowań mc personów i tak dalej ale to już nie powinno stanowić większego problemu.
Wszystkie sugestie i rady mile widziane
khalima
Obserwowany

Prawo jazdy: 16 06 2009
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: e38 728 subaru gc 2.0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1997

05 Lip 2017, 13:06

Nie jest to taka prosta sprawa ale można by taką ramę zaprojektować i wyspawać z odpowiednimi łączeniami pod zawieszenie. Zrobienie tego z dobrego mocnego materiału nie będzie tanie nawet jak byś to miał sam spawać.
Spawanie, malowanie, dopasowywanie będzie tego sporo.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Maksymalna sprawność i osiągi w hybrydowym BMW 3
    Całkowicie elektryczny tryb jazdy dostępny do prędkości 75 km/h. Tryb jazdy wybiegiem z wyłączonym silnikiem spalinowym może być aktywowany do prędkości 160 km/h. Funkcja start-stop w wersji hybrydowej, przy klimatyzacji ...
    Wyjazdy weekendowe - bezpieczne piątkowe podróże
    Piątek kojarzy się z początkiem weekendu, odpoczynkiem po intensywnej pracy i wyjazdami. Tymczasem piątkowe popołudnie na drogach to najbardziej niebezpieczny czas w całym tygodniu. Aby zapobiegać wypadkom, kierowcy nie mogą ...