Car audio - golf 3

09 Lip 2013, 20:52

Witam, kiedyś na tym forum, pomogliście mi znaleźć dobre autko, więc postanowiłem się do was zgłosić, i zapytać na temat nagłośnienia do mojego golfika. Jako że mam seryjne radyjko, musze go zmienić, i zastanawiam się nad jakimś może używanym kenwoodem. I tu rodzi się pytanie, ponieważ chce założyć głośniki w przednich drzwiach, jakieś fajne, żeby ładnie grało, myślałem nad JBL CS-6C (w komplecie, tweetery, i dystanse) za cene 220zł, lub HELIX B62C, lub jakieś hertz, i podpiąć to pod radio. Ale czytałem troche po róznych forach, i mówili, że to nie będzie zbyt ładnie grało na radiu, i najlepiej by było jakiś wzmacniacz kupić do tego. A do radia to polecali np coś takiego [link do oferty na Allegro wygasł]. Dodam, że wygłuszenie w drzwiach bym raczej robił na 100%, i głównie gatunek jaki słucham, to techno, electro, czasami hip hop, po prostu lubie basik :D. Kiedyś chciałbym też jakiś może subwofer założyć ale to już się zobaczy jak będzie z kasą. Co byś Cie powiedzieli? Średnio się znam na tych głośnikach dopiero parę dni tak siedzę i oglądam, czytam :) :)

Z góry dzięki za pomoc :) :)
joki252
Nowicjusz

Prawo jazdy: 25 01 1995
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: MK3 1.9D

10 Lip 2013, 16:01

Jble bym sobie odpuścił. W tej cenie nie są niczym ciekawym. Helixy pod samo radio są jak znalazł ale grają dość łagodnie. Basu z nich nie będziesz miał. Z gmsów miałem poprzedni model 960 xt i grały dobrze pod samym radiem. Ale jakiś cudów jeśli chodzi o bas bym się nie spodziewał tym bardziej pod radiem. Dodatkowo do tych wooferów przydałyby się wysokotonowe.
zenek1988
Początkujący

Miejscowość: Zendek
Prawo jazdy: 08 06 2006
Auto: seat ibiza 6l1
Silnik: 1.2 69 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

15 Lip 2013, 19:40

No wiesz na razie mam same 10 w przednie desce, to różnice na pewno jakąś tam odczuje. Zdecydowałem chyba na taki mniej więcej zestaw radio [link do oferty na Allegro wygasł] albo to [link do oferty na Allegro wygasł] i głośniczki te gms 1865
joki252
Nowicjusz

Prawo jazdy: 25 01 1995
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: MK3 1.9D
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Toyota Hilux 1968 rok
    Projektanci pierwszego Hiluxa raczej nie byli świadomi, że to właśnie ta nazwa stanie się synonimem niezawodności. Hilux jest znany z tego, że nie sprawi zawodu w najtrudniejszych warunkach terenowych na świecie. W 2003 roku ...