Chcę kupić TIGRE z jakim silnikiem ?

14 Mar 2009, 22:27

Mam do wydania na samochód ok 6 tys zł. Jako że jestem młodym człowiekiem chciałbym coś co będzie w miarę młodzieżowo wyglądało. Znajomi polecali VW POLO albo Opla Corse ale posiedziałem w necie i znalazłem Tigrę. Wyczytałem, że technicznie to Corsa która przecież jest tak bardzo polecana, a wygląda o niebo lepiej, prawda ? Teraz pytanie z jakim silnikiem kupić ten samochód ? Chodzi mi o spalanie i niezawodność. Pomożecie ?
Sebastianos
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Auto: Peugeot 508 SW
Silnik: 1.6 THP
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2012

14 Mar 2009, 22:42

Dużego wyboru to nie ma. Dwa silniki 1.4 16V 90 KM i 1.6 16V 106 KM. Zużycie paliwa mnie więcej takie same. Około 9 litrów po mieście, 5-6 na trasie. Oba benzyna. Ciszy się nie spodziewaj, hałasują mocno. No, ale przecież to samochód sportowy... ;)
Ani sensu, ani kadensu.
jeżyk
Nowicjusz

14 Mar 2009, 22:51

Koło sportowego to ona może najwyżej stał kiedyś. Ale nie o to mi chodzi, po prostu chcę kupić coś młodzieżowego no i coś co pozwoli mi się odczepić od podwózek moich rodziców. Mają swój samochód ale mamusi zawsze lepiej z synem jechać, a z tego co wiem to Tigra może przewieźć wygodnie kierowce plus pasażera, bo z tyłu to można posadzić za karę :twisted:
Sebastianos
Aktywny
Awatar użytkownika

14 Mar 2009, 22:52

silniki w oplach maja ogolnie dobra opinie.sa wytrzymałe.ale tigra do 6k, hmm uważaj na blache zebys nie wpedzil sie w dodatkowe koszta zwiazane z wymiana nadkoli.
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

14 Mar 2009, 22:54

Nie no wiadomo jak będzie warto to dołożę za lepszy egzemplarz powiedzmy tysiąc złotych. A może znacie inne samochody typu 1+1 i 2 miejsca za karę z tyłu do 6-7 tys ? Jak będzie 2 osobowy to też nie będzie źle :lol:
Sebastianos
Aktywny
Awatar użytkownika

14 Mar 2009, 23:06

Może Celica V? Jak nie grzebana to autko lux. Tylko... duże spalanie (13-14l), można zamontować gaz. Miejsca z tyłu praktycznie zero...
Ostatnio edytowany przez jeżyk, 14 Mar 2009, 23:09, edytowano w sumie 1 raz
Ani sensu, ani kadensu.
jeżyk
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Corolla TE27 (1972–1974)
    To właśnie od niej zaczyna się wielka przygoda Corolli ze sportem. Pod maską lekkiego, ważącego zaledwie 855 kg nadwozia coupe ówczesnej Corolli TE27 zamontowano 115-konny silnik DOHC z Celiki. Ta wersja trafiła do ...

14 Mar 2009, 23:07

do 6k kupisz bardzo fajna civic V.super samochód na poczatek.1.5 90KM naprawwde dynamiczny.i co najwazniejsze mało awaryjny silnik.
matttias1234
Zaawansowany

14 Mar 2009, 23:13

Mówisz na początek :P a to będzie mój 3 samochód w mojej karierze motoryzacyjnej, która ma cały rok :oops: A chce samochód 2 lub 4 osobowy bo mam dość wożenia mojej matki plus ewentualnie brat z siostrą na jakieś rodzinne posiedzenia itp. Mamy w domu duży rodzinny samochód, więc niech nim jeżdżą.

Mam nadzieję, że mnie rozumiecie :wink:
Sebastianos
Aktywny
Awatar użytkownika

14 Mar 2009, 23:20

tluamczyc sie nam nie musisz :P
Civic hatchback to 3 drzwiowe i małe autko wiec racej nie bedzie im sie chciało meczyc z wchodzeniem do tyłu.czym jezdziles wczesniej te 3 samochody?a pomysl jeszcze nad Astra I.
matttias1234
Zaawansowany

14 Mar 2009, 23:21

To może Calibra? Coupe ze sporym miejscem z tyłu.
Ani sensu, ani kadensu.
jeżyk
Nowicjusz

14 Mar 2009, 23:23

ale jemu wlasnie nie zalezy na duzej ilosci miejsca na tylnej kanapie.czytaj uwaznie.
matttias1234
Zaawansowany

14 Mar 2009, 23:28

matttias1234 napisał(a):tluamczyc sie nam nie musisz :P
Civic hatchback to 3 drzwiowe i małe autko wiec racej nie bedzie im sie chciało meczyc z wchodzeniem do tyłu.czym jezdziles wczesniej te 3 samochody?a pomysl jeszcze nad Astra I.

Oj uwierz będzie się chciało wchodzi do tyłu jeśli będzie tam jako taka kanapa. A jeśli chodzi o samochody to miałem dwa, a ten będzie 3 :P jeździłem Clio które umarło mechanicznie, teraz Tico które rozbiłem właśnie wioząc matkę na zakupy w piątek 13 :oops: Dlatego też chcę samochód dla 2 osób. Jak widzicie do tej pory przemawiały do mnie względy ekonomiczne. Teraz bardziej chodzi o wygląd. Może jak będę miał 60 lat to powrócę do TICO :roll:
Sebastianos
Aktywny
Awatar użytkownika

14 Mar 2009, 23:30

kolego chciałem Ci tylko poinformowac zanim wybierzesz jakikolwiek silnik ze TIGRA jest bardzo bardzo nie udanym samochodem jak prawie kazdy starszy opel i zobaczysz jak nim troche bedziesz jezdził ze cały tył bedzie trzeba uciac i wstawic nowy. Ja nic nie namawiam do wyboru innego tylko mówie jak jest wybór nalezy do Ciebie.
wampir1717
Aktywny

Miejscowość: NY

14 Mar 2009, 23:33

A o co chodzi z tym tyłem ? Może rozwiniesz myśl ? Aha i to nie jest tak, że w 100% jestem napalony na Tigrę tylko chcę coś takiego, jak to się mówi coś w ten deseń :p
Sebastianos
Aktywny
Awatar użytkownika

14 Mar 2009, 23:35

ze tył do wymiany chodzi mi o to ze nadkola po nie długiej jezdzie złapie tak rdza ze sie rozsypia a w bagazniku bedzie to samo pod dywanikiem
wampir1717
Aktywny

Miejscowość: NY