Chevrolet Captiva awaryjność

07 Paź 2012, 22:49

Witam. Zamierzam kupić Chevroleta Captiva (ten pierwszy model z 2006r) i chcę się dowiedzieć jak u niego z awaryjnością, czy ogólnie ten samochód jest dobry jaką ma ogólną opinie, czy warto go kupić ? Bo różnie mówią o amerykańskich samochodach (głownie negatywne rzeczy). Bardzo proszę o pomoc.
MotoS
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 01 01 2010
Auto: Mazda 6, Toyota Celica
Silnik: 2.0 , 1.8 (143KM)
Paliwo: Inne
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

07 Paź 2012, 23:27

Witaj. Znajomy kupił nową Captive. W okresie gwarancyjnym był częstym gościem w serwisie. Teraz jest trochę lepiej ale jak coś się zepsuje to jest bardzo drogo. Spalanie minimum 15.l ON .Jeździ się tym bardzo fajnie, doskonale trzyma się drogi cicho i komfortowo. Polna droga to kres jej możliwości terenowych, większy śnieg to też problem. Nie bez powodu można je tanio kupić.
piotr R
Aktywny

Miejscowość: WGM

08 Paź 2012, 11:16

Dzięki za odpowiedź :) A czy ta nowa Captiva różnie się wieloma rzeczami od starej (prócz wyglądu i silnika) ? Na internecie piszę że do tej Captivy (starszego modelu) części są nawet nie drogie, ale czy to prawda skoro do tej nowej są takie drogie ? Myślałem jeszcze o kupnie Suzuki Grand Vitary , które było by lepsze ?
MotoS
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 01 01 2010
Auto: Mazda 6, Toyota Celica
Silnik: 2.0 , 1.8 (143KM)
Paliwo: Inne
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

08 Paź 2012, 20:14

Nowa to ona była w 2007r. Suzuki to zdecydowanie lepszy pomysł.
piotr R
Aktywny

Miejscowość: WGM

25 Paź 2012, 19:48

Też słyszałem o awaryjnoście tej Captivi. Chociaż za tą cenę jest to chyba jeden z najładniejszych SUVów.
retep86
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...