Chrysler Grand Voyager czy Nissan Serena

18 Mar 2011, 21:10

Witam
Od pewnego czasu planujemy podróż samochodem po europie w siedmio osobowej paczce znajomych. Nasz budżet jest niezbyt duży a na auto, które chcemy kupić możemy wydać max. 5 tys. zł. Zainteresowały mnie dwa modele minibusów:

1. Chrysler Grand Voyager
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

2.Nissan Serena
[link do oferty na Allegro wygasł]

I teraz pytań kilka:
- Czy samochód tego pokroju dałby rade przejechać ok.8500 km. (oczywiście z przerwami, 3 dni postoju i jazda (ok.500 km) i znowu trzy dni postoju i jazda itd.) Zdaje mi się jednak ze tak. powód? www.busemprzezswiat.pl jedyna różnica to taka ze chlopaki kupili starego volkswagena t3 za 2000zł a jedyne co w niego włożyli to wizualizacja. No i dali rade ;)

-Który samochód lepszy ( a może polecacie cos innego za podobną cene i na siedem osób?)

-Czy opłaca się kupować samochód na gaz? Słyszałem że silniki z gazem są zazwyczaj bardzo przytyrane i dużo lepszym rozwiazaniem bylby diesel.

Bardzo zależy mi na odpowiedzi...
Za każdą odpowiedź z góry dziękuje...
Pozdrawiam Krzysztof ;D
sighton
Nowicjusz

Miejscowość: alex

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Auto Nostalgia 2023 - udane spotkanie z retro-motoryzacją
    Tegoroczna odsłona Auto Nostalgii podobnie jak przed rokiem odbyła się w halach Expo XXI w Warszawie. Wydarzenie organizowane przez Grupę MTP to najstarsze w Polsce targi pojazdów zabytkowych. Przestrzeń targową wypełniły ...