Chrysler Voyager 1998

07 Mar 2010, 21:44

Witam chcę zakupić chrysler voyager 98rok 2.5 diesel co możecie mi poradzić czy diesel a może benzyna ?? mam paska z 98r tdi już 5 rok i pół miliona zrobiłem km. a potrzebuje zmienić autka na większe ??? proszę o pomoc
sebastian
balkon30
Nowicjusz

Miejscowość: kraków

07 Mar 2010, 22:27

mojego taty kolega ma takiego Voyagera jako auto dostawcze z silnikiem 3.3+GAZ i z tego co mówił sprawuje mu się bardzo dobrze,nie jest zbyt awaryjne, nie wiem jak z tym dieslem ale mi się wydaje że bardziej opłaca się to 3.3+GAZ (ale to tylko mi się wydaje,pewny nie jestem)
luck112
Początkujący

Miejscowość: Wręczyca Wielka
Prawo jazdy: 10 02 2013
Auto: Renault Scenic III

08 Mar 2010, 08:10

acha autko chcę kupić 7 os. z kosztami do 12tys. :smile:
sebastian
balkon30
Nowicjusz

Miejscowość: kraków

08 Mar 2010, 19:45

Mój dobry kolega z pracy ma Voyagera 2.5 w dieslu rok 97. Generalnie na autko nie narzeka, nie psuje się, już od kilku lat. Pali też rozsądnie - w granicach 8 /100km.
Ostatnio mieliśmy przygodę podczas jazdy do domu:
Jechaliśmy nagle coś zabrzęczało i motor zgasł.
Na holu dotarliśmy i okazało się że zerwał się łańcuszek rozrządu. Z racji tego że jak się okazało to silnik bezkolizyjny nic się nie uszkodziło, założyliśmy nowy, ustawiliśmy jak trzeba i w przeciągu dwóch dni nie ruszając się z garażu (za wyjątkiem zakupu nowego łańcucha) do żadnych mechaników itp, wymieniliśmy go i samochód jeździ codziennie bez problemów.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997