Chyba problem ze sprzegłem HONDA LEGEND. pomocy

05 Wrz 2009, 20:41

A więc kupiłem niedawno LEGENDA V6 3.2 94r. manual .Sprzęgło jak kupowałem to się ślizgało tzn. nie przenosiło dobrze napędu, dzisiaj w ogóle nią miał sił żeby ruszyć sprzęgło puszczone na maksa a on prawie że stoi to przejechałem się kawałek na full obrotach, zagotował się(ale to już inny problem). Zgasiłem go i już później w ogóle nie ruszał. Czy sprzęgło spalone, delikatnie śmierdziało. A problem z gotowaniem się to inna bajka zmostkowałem czujnik temperatury w chłodnicy żeby wentylatory chodziły cały czas(wcześniej się nie złączały) ale i tak się gotuje jak jest ciepło. A i komputer mi wymrygał błedy:
6 Coolant Temperature Sensor
1 Left Oxygen Sensor
44 Right Fuel Supply System
14 Electronic Idle Control Module
17 Vehicle Speed Sensor
Może to coś z tym że nie chce ruszyć i się gotuje. Poradzie coś? A i motor jest w LPG.

A zapomniałem się przywitać, wiec: Witam was użytkownicy !!!
much@
Nowicjusz

• 06 Wrz 2009, 08:46

moze na poczatek sprobuj bledy wykasowac
    kamilszczak01

06 Wrz 2009, 21:52

To wszystkie usterki mam zlikwidować? Czy jest jakaś inna opcja kasowania błędów w hondzie?
    much@
    Nowicjusz

07 Wrz 2009, 09:38

much@ napisał(a): A i komputer mi wymrygał błedy:
    6 Coolant Temperature Sensor
    1 Left Oxygen Sensor
    44 Right Fuel Supply System
    14 Electronic Idle Control Module
    17 Vehicle Speed Sensor
    Może to coś z tym że nie chce ruszyć i się gotuje. Poradzie coś? A i motor jest w LPG.

A zapomniałem się przywitać, wiec: Witam was użytkownicy !!!

sama "kasacja" błędów nic tutaj nie pomoże - ponieważ "usuniesz" tylko błędy z pamięci komputera po ponownym rozruchu silnika będzie to samo....
    najlepiej wymień po kolei wszystkie czujniki.
    Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
    adam-and1
    Aktywny

Miejscowość: Katowice
    Przebieg/rok: 15tys. km
    Auto: szukam igły ;-)
    Paliwo: Benzyna
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Światowa premiera Golfa GTI
      W halach targowych nad Jeziorem Genewskim Volkswagen prezentuje – obok Golfa GTD – także seryjną wersję nowego Golfa GTI. W nadwoziu na bazie Golfa VII można zauważyć liczne elementy stylistyczne typowe dla GTI, ...