Witam Mam mazde 323f bj 2.0diesel i po zimie zamierzam zmienic na cos innego ciekawego. Auto ma sluzyc jako dailycar. Mam do was pytanie o opinie o autach podanych ponizej. Dodam ze jezdze raczej krotkie dystanse. Do 10km w jedna strone i czasami jakas trasa sie trafi po 50km. Moj budżet to ok 5tys. Dobrze by bylo aby auto bylo mozliwie najmniej awaryjne i spalalo do 30zl za 100km max. Moje typy; ford focus mk I 1.8 tddi. Daewoo leganza 2.0 lpg. Auto musi byc 5 drzwiowe. Pozdrawiam W
Mrx99 napisał(a):Meganka i ta po lifcie 1.6 lpg calkiem fajna. A awaryjna bardzo?
Nie nie jest bardzo awaryjna. To jest jeden z lepszych francuzów Zasadzałem się też na taką ale no cóż może jako drugie sobie kupię Nie kupiłem ze względu na brak w okolicy egzemplarzy oraz wysokie koszty OC
Z tego co czytalem to leganza jest bardzo dobrze wygluszona przez co jest cicho w srodku i przyjemnie sie jezdzi. Tanie czesci tylko zwyzka za oc bo pojemnosc 2.0 i spalanie rzedu 10-12l lpg a jako ze bede jezdzil po glownie po miescie to jeszcze troche benzyny. Lepiej by wyszla meganka bo mniejsza. Lzejsza i silnik mniejszy a osiagi podobne do leganzy. Tyle ze z tego co patrzalem na ogloszeniach to meganke trudno bedzie ogarnac za powoedzmy 4tys z lpg bo maja troche wieksza cene a leganza za 2-3tys juz z gazem by byla. Jak myślicie?
Smart Fortwo w nowej edycji limitowanej "cityflame" Pełen kontrastu, pełen życia - smart fortwo w nowej edycji limitowanej cityflame skutecznie przyciąga spojrzenia i rozświetla serca miast. Połączenie słonecznego koloru z czarnymi dodatkami ma swój ciąg dalszy w kabinie, ...
Groźne parkowanie na chodniku Gdy znalezienie miejsca do parkowania w danej okolicy jest wyzwaniem, pomysłowość kierowców w zastawianiu chodników bywa zaskakująca. Tymczasem takie zachowanie kierujących może być bardzo groźne dla dzieci, ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.