CITROEN XSARA 1.8 I

26 Lip 2010, 19:38

Witam !
Mam mały problem , mam możliwość zakupu Citroena Xsara jednakże problem polega na tym iż silnik odpala się bez jakichkolwiek problemów tj. na rys . Podczas pracy slinika na wolnych obrotach nic się nie dzieje dopiero w momencie zwiekszenia obrotów nagle zaczyna coś strasznie stukać i do końca nie wiadomo co to jest czy są to zawory czy też panewki , lecz w przypadku panewek silnik nie odpalałby się wcale . Bardzo prosze o pomoc jeśli ktoś miał taki przypadek , dodam jeszcze iż z informacji jakie otrzymałem od sprzedającej osoby wynika że osoba ta jakiś czas jeżdziła bez oleju. Jeszcze raz prosze o pomoc .
Dziękuje Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez MIRON1301, 27 Lip 2010, 08:54, edytowano w sumie 1 raz
MIORN1301
MIRON1301
Nowicjusz

Miejscowość: FRANCJA

26 Lip 2010, 20:40

MIRON1301 napisał(a):lecz w przypadku panewek silnik nie odpalałby się wcale

A niby dlaczego nie mozna wtedy odpalić silnika.... :?: :?: Jezeli panewki dostały po d....e ale wal korbowy nie zatarl się to bez problemu odpalasz... :!: :!: Z tego co pisales/silnik bez oleju/to masz pewne jak w banku ze wal do szlifu lub cały silnik do wymiany.Jezeli jest mozliwośc to rozgrzać silnik do pelnej temperatury i zobaczyc czy przypadkiem nie świeci kontrolka cisnienia oleju na wolnych obrotach... :!: :!: :sad:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

26 Lip 2010, 20:56

Panewki jeśli są zużyte specyficznie warkoczą,ja stawiałbym raczej na układ zaworowy a to dlatego,że panewki z racji swego umiejscowienia przy niedostatecznym stanie oleju zawsze jakieś tam smarowanie mają,chyba że olej wyciekł całkowicie.Nie kupiłbym takiego auta chyba ,że wyjątkowo tanio :!: Musisz kupić silnik,ręczę ci ,że będzie przytarty na cylindrach także.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault Spider
    Renault Spider to samochód sportowy, który stawiał na mocne wrażenia z jazdy. Już podczas prezentacji na salonie w Genewie w 1995 roku Spider wywołał zaskoczenie i zadziwienie. Opracowany przez Renault Sport ...