REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Można sprawdzić napięcie na przewodach które idą do pompki czy za każdym razem tam się pojawia.Anusz napisał(a):Zauważyłam związek z pompką paliwa, gdy jej nie słyszałam, kiedy przekręcałam kluczyk - auto nie odpalało, choć nie było to regułą. Tak jakby nie docierało do niej zasilanie. Pompka została wymieniona, ale sytuacja nadal ta sama.
Może nie odpalać przez immo jak cały czas kontrolka miga i nie gaśnie. Masz baterię w kluczyku?Anusz napisał(a):Auto zgasło zostawione na luzie, mija tydzień jak nie odpala, pojawiła się również migająca kontrolka ,,kluczyk" od immobilizer
Auto odpaliło czy dalej problem jest z rozruchem taki jak był?Anusz napisał(a):kontrolka już więcej się nie zapaliła
Błędy odczytasz po przekręceniu zapłonu bez włączonego silnika.Anusz napisał(a):Auto nie odpala. Chyba lepiej żeby nie odpaliło, jak ma być podpięte pod komputer, czy to nie ma znaczenia na błędy, które by pokazało?
Prawdopodobnie jest tak że usterka którą wykrył sterownik może nie pozwalać na uruchomienie silnika chroniąc go w ten sposób przed poważniejszym uszkodzeniem. Problemy przy których taka sytuacja może wystąpić to uszkodzony wentylator chłodnicy, jej rezystor, czujnik temperatury itp. Oczywiście mogą być też inne problemy dlatego warto odczytać błędy które powinny w tym momencie naprowadzić nas na usterkę.Anusz napisał(a):STOP, która po chwili zaczyna migać wraz z sygnałem dźwiękowym