REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
eeee to wielkiej różnicy nie odczułeślogin87 napisał(a):Hehe... fiat seicento 900 Taki mały przeskok..
w sumie w "polskich" barwach też wygląda dobrzełysy30 napisał(a):Swoją drogą świetny kolor, wg mnie jedyny słuszny w Tourerze.
Zgadza się jeździłem trochę poprzednią wersją ale silnik ten sam tyle że wersja S-type. Jak jeździsz do 3800obr.min. to będzie oszczędny. Powyżej tej granicy załącza się VTEC który daje się odczuć bo zmienia charakterystykę silnika i całkiem inaczej się przyspiesza. Oczywiście wtedy spalanie możesz osiągnąć spokojnie powyżej 10 litrówlogin87 napisał(a):Tempo było rekreacyjne ale spalanie jak dla mnie rewelacja
Kacper napisał(a):Powyżej tej granicy załącza się VTEC
Doczytaj dokładnie bo VTEC działa tak samo, a i- to właśnie dodatkowo tak jak piszesz zastosowany został kolektor dolotowy o zmiennej geometrii. W tym przypadku aby podnieść wartość momentu obrotowego w całym zakresie obrotów oraz moc maksymalną użyto zaworu obrotowego wewnątrz podwójnego kanału dolotowego. Przy niskich oraz średnich obrotach zawór jest zamknięty, natomiast otwiera się przy wysokich obrotach silnika.łysy napisał(a):Nic tu się nie "załącza" (prędzej wyłącza), bo to i-vtec, a nie klasyczny vtec - jedyne co czuć powyżej tych obrotów to zmiana geometrii kolektora dolotowego.
Kacper napisał(a): VTEC działa tak samo, a i- to właśnie dodatkowo tak jak piszesz zastosowany został kolektor dolotowy o zmiennej geometrii