Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
hoderi145 napisał(a):Invi upieram się bo dwa razy już się nadziałem na sprowadzane samochody od Handlarza i nie chcę trzeci raz wtopić Taka Honda za granicą pewnie jest droższa niż w Polsce więc albo coś z nią nie tak, ale nie tak cena? Tak mi się wydaje ale ja na autach ani na handlu nimi się nie znam.
Szukam głównie w Polsce bo jestem w stanie więcej prześledzić historii niż w aucie zza granicy.
hoderi145 napisał(a):No właśnie dlatego pytam czy warto iść w Civica, a może w tej kwocie już warto mieć co innego. Astra podoba mi się z wyglądu i przeglądałem parę ofert. Miałem okazję się przejechać kilkoma samochodami z turbo i bardzo mi się podobał fakt, że czuć moc już na dole obrotomierza. Z drugiej strony czy takie turbo znacząco zwiększa apetyt na paliwo? Zastanawiam się nad różnicą spalania między taką Hondą 1.8 a 1.4 turbo Opla albo Alfy. Ja jeżdżę raczej spokojnie, połowa miasto, połowa obwodnica (100km/h).
hoderi145 napisał(a):Miałem okazję się przejechać kilkoma samochodami z turbo i bardzo mi się podobał fakt, że czuć moc już na dole obrotomierza.
roksinski napisał(a):Generalnie auto jest ok, spalanie LPG ok 9-10L.
hoderi145 napisał(a):Co do taczkowatości Civica, to czy takie sztywne zawieszenie szybciej się zużywa na naszych dziurawych drogach niż takie bardziej miękkie, które jest np w Alfie lub Oplu?
Baza z danymi technicznymi samochodów marki HONDA. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne HONDA