Co myślicie o OPLACH???

05 Gru 2011, 09:54

Fajnie,że masz diesla ,bo z podstawowymi silnikami benzynowymi to taka Corsa D po prostu "nie jedzie"... :(
Natomiast design tego auta mnie osobiście się podoba. :) Jeśli do tego dochodzą w miarę rozsądne koszty wymian części,to oczywiście można być usatysfakcjonowanym! :wink:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

25 Gru 2011, 13:43

Tzn. nie podoba mi się tylko dość wolne przyspieszenie, szczególnie jak trzeba szybko wyprzedzać, ale poza tym jest świetne. Ostatnio testowałam go też na śniegu i w sumie też dość dobrze się nim steruje. Teraz pozostaje spróbować driftingu ;D! Na tyle ile już coś tam próbowałam to i do tego się nadaje. Na suchej drodze przy prędkości 60km/h bardzo dobrze skręca o 90 stopni. Czas sprawdzić jak będzie na mokrej drodze lub przy większej prędkości ;).
Yen1993
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Cieszyn
Prawo jazdy: 03 11 2011
Auto: Opel Corsa D 1.3 CDTI

27 Gru 2011, 00:54

Ople auta nie do zdarcia :P mojemu juz 17 lat goni:D
arczi45
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001

27 Gru 2011, 10:01

A jeździsz "normalnie" czy próbujesz również trochę bardziej wyczynowo ;)?
Yen1993
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Cieszyn
Prawo jazdy: 03 11 2011
Auto: Opel Corsa D 1.3 CDTI

28 Gru 2011, 14:07

ja od 3 lat mam omke 96r i naprawdę wygoda wygoda jak na ten silnik spalanie super minusem blacha..ale wsiadam i jadę nawet 2tyś km i wiem że dojadę :D
rafi195
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: małopolska

08 Sty 2012, 16:21

Ja w swoim życiu posiadałem dwa opelki. Pierwszy to był opel vectra b z 1996 roku 1.6 16v. Bardzo fajne i przyjemne autko. Gdyby nie to że poprzedni właściciel nic przy nim nie robił tylko tankował paliwo, jeździłbym nim do tej pory. Autko miałem dwa lata i z żalem je sprzedawałem.

Obecnie posiadam Corse D z 2006 roku 1.3 CDTI 75km. Autko mam prawie dwa lata i nie mogę na nie złego słowa powiedzieć. Może troszkę mnie denerwują plastiki w środku ale ogólnie do marki opel nic nie mam.
przeemmek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 11 2003
Auto: Opel Corsa 1.3 CDTI
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Suzuki Jimny
    Mała terenówka Suzuki była już kiedyś dostępna ze zdejmowanym dachem. Ale najnowsza odsłona modelu, która ostatnio skradła serca wielu kierowców, nie doczekała się dotąd takiej odsłony. Są jednak spore ...

09 Sty 2012, 00:38

Posiadam Opla Astre F 93r po tacie w rodzinie już jest 8 lat i powiem wam ,że blacha jest ok na jednym progu tylko lekka rdza.
Jeżeli się dba to i auto się odzwdzięczy ! co roku konserwuje autko i nic się nie dzieje jedynym minusem to szyberdachy w starszych modelach! kanały zapychają się przynajmniej z 4 razy w roku..
Uszczelki też marne tam są a wymiana nie łatwa.
Ogólnie powiem wam tak wolę teraz przy roczniku 93 zamontować i wydać te 1500 zł na gaz i śmigać bez awarii niż kupić auto za 4 czy 5 tyś i narzekać , autko oczywiście po wymianie rozrządu który jest mega tani i planowaniu głowicy.
Ocena dla Opla jak najbardziej 4+ !
tyci99097
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 11 2009
Auto: Opel Astra F 1.6i 75km

09 Sty 2012, 22:38

Po tym jak widziałem i zresztą sam użytkowałem ciągle rdzewiejącą Astre F ojca ( 1.4benz.+gaz , 98r.) powiedziałem sobie nigdy więcej Opla. Ale gdyby się tak zastanowić to w sumie to jest ( bo ojciec nadal nią jeździ) mało awaryjne auto. Swoje w życiu przeszło, 350tys.zrobione i nadal na chodzie. W zasadzie nie ma się do czego przyczepić prócz blachy, która została poprawiona w wersji G. Jako ciekawostkę dodam że auta wyprodukowane w Niemczech (takowe ma mój ojciec) miały o dziwo inną konstrukcję niż produkowane u nas w Gliwicach np. posiada dodatkowe wzmocnienia na uderzenia boczne w drzwiach czego polskie odpowiedniki już nie miały.

Na koniec dodam że od kilku miesięcy jeżdżę Astrą G (2.0 diesel. 1998). Nie jest to demon prędkości, ani król cichego silnika, ale wiem że za stosunkowo niską cenę mam dobre autko, które posłuży mi długo, a naprawy z racji występowania na rynku mnóstwa zamienników nie będą mnie kosztowały aż tak wiele.
Goldi
Nowicjusz

Miejscowość: Miedary
Auto: Opel Astra II 2.0DI 16v 82KM

10 Sty 2012, 10:38

Goldi napisał(a):dodam że auta wyprodukowane w Niemczech (takowe ma mój ojciec) miały o dziwo inną konstrukcję niż produkowane u nas w Gliwicach np. posiada dodatkowe wzmocnienia na uderzenia boczne w drzwiach czego polskie odpowiedniki już nie miały.

i nie gniją tak szybko jak te polskie !!!
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback

25 Mar 2012, 00:06

muzzy33 jak czytam takich wiejskich cepow z ViesWagonem golfem na tapecie, to az mi cisnienie sie podnosi. Ja mam Opla Tigre - zero rdzy. I jakos to wyglada, nie jak twoj golf, wez ten avatar usun, bo az mnie obrzydzasz czlowieku
...
numberOne
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Olsztyn
Prawo jazdy: 10 03 2011
Przebieg/rok: 32tys. km
Auto: mam
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe