Co sadzicie o Fordzie Kuga??

10 Wrz 2008, 17:16

Hej

Jakie macie zdania o nowym fordzie ???
Osobiscie widzialem juz go kilka razy, pierwsze co sie rzuca w oczy dwie rury wydechowe i ladne felgi oraz duzy przeswit, do tego jest wysoki i masywny, zas na wystawie w jednym z warszawskich centr handlowych widzialem go w srodku, no no zrobione z fajnym smakiem i bardzo fajny wyswietlacz lcd pomiedzy zegarami, noi naped 4wd cena od 92k

generalnie jeden z fajniejszych z wygladu auto ktore osatnio weszly na nasz rynek a wg was ?
edmundo
Nowicjusz

11 Wrz 2008, 11:05

Na pewno jest to wydarzeneiena rynku, chocby dlatego, że to pierwszy SUV forda. Od razu najbezpieczniejszy i najbardziej ekonomiczny w tej klasie, a więc ma realne szanse na zaistnienie na rynku. W testach szczególnie chwalą jego przyczepnośc do jezdni oraz komfort prowadzenia, jest nominowany do COTY 2009 - czyli warto mu się przyjrzec
konjo
Nowicjusz

11 Wrz 2008, 11:19

jak wspomniałem w innym wątku , na rynek chodzi powoli wersja z silnikiem 2.5 l o mocy 200 KM z turbosprężarką, myślę że będzie się cieszyła większym zainteresowaniem
syrenka
Nowicjusz

11 Wrz 2008, 17:16

silnik 3l i 200km ? hoho czuje bedzie duza wyscigowa, tak pytam bo widzialem go i cieszyl sie duzym zainteresowaniem, wszak sadze ze naprawde bedzie sie dobrze sprzedawal, nowe mondeo jak i focus niezle sie sprzedaja z tego co widze po ulicach, teraz taki SUV, a jeszcze nie bylo wiec ciekawie sie zapowiada
edmundo
Nowicjusz

12 Wrz 2008, 19:08

Do COTy są zgłoszone wszystkie samochody wyprodukowane w danym roku. Nominację poznamy za około 1-2 miesiące ;)
rally_jf
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

15 Wrz 2008, 11:57

chyba jest 1 warunek - sprzedaż bodajże 3 czy 5 tysięcy egzemplarzy danego wozu. ale ze dosłownie każdy jest wpisany na liste, to nie wiedziałem, finałowa jest 7?
konjo
Nowicjusz

15 Wrz 2008, 16:55

aha hmm, mysle ze jednak kuga ise zalapie, bedize branie na ten samochod:) jak widze jak lud go obserwuje to widze ten blysk w oczach :P
edmundo
Nowicjusz

15 Wrz 2008, 17:20

konjo napisał(a):chyba jest 1 warunek - sprzedaż bodajże 3 czy 5 tysięcy egzemplarzy danego wozu. ale ze dosłownie każdy jest wpisany na liste, to nie wiedziałem, finałowa jest 7?

Nie, nie nie ;)

Samochody biorące udział w konkursie muszą być dostępne w sprzedaży w przynajmniej pięciu krajach co najmniej dwóch kontynentów przed 1 stycznia roku, w którym nagroda jest przyznawana.

7-16.01.2009 odbędzie się pierwsza runda głosowania, w wyniku której powstanie lista półfinałowa: po 10 kandydatów do każdej nagrody.

Listy kandydatów do tytułów w pozostałych dwóch kategoriach - Światowy "Zielony" Samochód Roku 2009 oraz Samochodowy Design Roku 2009 - zostaną ogłoszone w późniejszym terminie, jako że ich tworzeniem zajmują się specjaliści - designerzy, inżynierowie-konstruktorzy i naukowcy - a nie jurorzy, jak w przypadku Światowego Samochodu Roku 2009 oraz Światowego Sportowego Samochodu Roku 2009.
rally_jf
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

16 Wrz 2008, 13:32

jak dla mnie git, mysle Kuga sie zalapie w ameryce jest rasowana wersja WOLF, takze i u nas ma byc z silnikiem o mocy 200km, takze dwa kontynenty sa juz:), a napewno bedzie oferowana jeszcze w niemczech i rosji, po ostatnim sukcesie mondea w rosji to i kuge beda chcieli:)
edmundo
Nowicjusz