Co śadzicie o tym radiu i głosnikach

05 Paź 2010, 19:28

[link do oferty na Allegro wygasł]

Chodzi mi o opiene na temat tego zestawu. Nie jestem zbytnio wymagający. Trochę basu z tych głosników bedzie? A i tam jest napisane ze głosniki 500w to wzmacniacz trzeba?? jak radio 4x50w?Nie rozumie. Z góry dzięki
Ostatnio edytowany przez kakaroto, 06 Paź 2010, 15:32, edytowano w sumie 1 raz
kakaroto
Nowicjusz

Miejscowość: Jastrybie

05 Paź 2010, 21:47

wrzuć link jeszcze raz, bo się nie chce wyświetlić :)
kicajbb
Nowicjusz

Miejscowość: Bielsko-Biała

06 Paź 2010, 15:32

[link do oferty na Allegro wygasł]
kakaroto
Nowicjusz

06 Paź 2010, 16:24

w skrócie to szkoda kasy.
kicajbb
Nowicjusz

08 Paź 2010, 08:32

kicajbb napisał(a):w skrócie to szkoda kasy.

Dlaczego? Też zastanawiałem się nad kupnem takiego radyjka. Teraz mam stare radio na kasety korzystam z transmitera, ale nie dość, że zajmuje mi niepotrzebnie miejsce w gniazdku zapalniczki to trochę przeszkadza. Zmiana piosenki na kolejną też jest mniej wygodna niż na normalnym radiu.
ggmarszal
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radziechowy

09 Paź 2010, 19:06

Za 100zł. to nie kupisz jednego dobrego głośnika... a co do mocy to te "500watt" jest mocą szczytową. W rzeczywistości mogą mieć kilka, może kilkanaście wat...
lucky_man
Początkujący

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czwarta generacja ikony RS: nowe Audi RS 6 Avant
    25 lat linii RS, 25 lat wysokowydajnych Audi kombi. Prezentując nowe Audi RS 6, Audi Sport otwiera nowy rozdział w historii usportowionego Avanta. Jeszcze więcej mocy w połączeniu ze zwiększoną dzięki systemowi mild hybrid ...

09 Paź 2010, 22:21

Ale ten zestaw pujdzie bez wzmacnbiacz?
kakaroto
Nowicjusz

10 Paź 2010, 12:03

tak. 500w to jest p.m.p.o czyli moc maksymalna podłączeniowa, te głośniki jak mają moc 10w to jest góra (skoro np Tec czy taf Focal za 1000 zł ma tej mocy z 60-80w)

:)
kicajbb
Nowicjusz

10 Paź 2010, 13:04

kicajbb ostatnie pytanie a które głosniki lepsze te co w link razem z radiem czy te?http://allegro.pl/glosnik-basowy-777-16-5cm-90db-4ohm-120w-smycz-i1257260642.html
kakaroto
Nowicjusz

11 Paź 2010, 15:07

żaden z takich głośników nie bedzie grał, to są takie "zapchajdziury" byle coś było.

Tak to jest w car audio, ze jesli chcesz coś od głośnika to musisz te parę złotych zainwestować.

Myślę, że 100 zł za pierwszy system na przód, używany, to jest tak w sam raz, później zobaczysz czy chcesz czegos wiecej..

Oczywiscie ja jestem zdania, ze w takie rzeczy inwestuje sie raz a porządnie! Bez sensu "bidować".

dlatego lepiej dozbierac i miec "dobre granie" niż głośnik, przy którym będziesz się wkurzał, ze charczy i trzeszczy :roll:
kicajbb
Nowicjusz

12 Paź 2010, 08:06

A samo radio? Głośniki mam już zamontowane fabrycznie i nie potrzebuję wielkiego BUM tylko radio z możliwością odtwarzania mp3.
ggmarszal
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radziechowy

12 Paź 2010, 16:45

dokładnie ato radio? A jęzeli mowa o samoych głosnikach co polecacie pod radio? Byle bez kombinowania z wzmacniaczami? Jki głosnik?
kakaroto
Nowicjusz

12 Paź 2010, 22:24

alpine!!! najmniej 9874r/9550 (polecam serie 988* (*=0,2,4,6) i głośniki powerbass L-60, ewentualnie Hertz dsk 165, Helix dark blue wśród tych bym wybierał :)
kicajbb
Nowicjusz

18 Paź 2010, 20:09

Radio z linku u góry to dramat okrutny. Samo radio (odbiornik fal radiowych) jest nawet można powiedzieć ok, nieźle łapie sygnał nawet na małych, standardowych antenach, czysto nawet potrafi go odtwarzać. Jednak jeśli chodzi o moc to w zależności od radia bo na allegro są różne taki badziewia. Jednak ogólnie moc RMS nie przekracza 10-50W. Po kilku miesiącach przestają czytać USB i SD więc zostaje samo radio. Skąd wiem? Pokusiłem się jakieś 4 miesiące temu i kupiłem to g...o od kumpla, zamówił na allegro ale kupił też w Irlandii porządne radio Blaupunkta ( 450 euro dał) i to mu zostało na pozbycie. Obecnie to radio mam z zamiarem montażu w traktorze do odbierania radia. Bo na nic innego niestety się nie nadaje, ładnie odbiera sygnał, nie odczytuje plików z pendrivów ani kart SD.

Polecam zdecydowanie kupić coś używanego a markowego, solidnego, nawet bez USB/SD/MMC.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

19 Paź 2010, 16:49

Temat całej zabawy audio nie będe teraz rozwijał bo i czasu mało i nie ten temat.

Nie ma sensu pchać się w tego typu sprzęt. Pochodzi krótka chwilę a później bujaj się z tym. Lepiej pieniądze zainwestować w używane radio (jeśli mamy tak małe pieniądze) lub kupić nowy, nawet podstawowy model, ale markowy a nie no name.

A co do mocy - ludzie Wy na to patrzycie? Moc tak naprawdę to tylko parametr mówiący ile ciepła jest wstanie oddać głośnik. Tak ciepła ;) Może kiedyś tą sprawę rozwinę przy okazji.

Ja zdecydowanie odradzam. Naklniesz się ;)
bajla
Początkujący

Miejscowość: Wrocław