Co za ~6000?

24 Lis 2009, 21:40

barol91 napisał(a):no to trzeba bylo odrazu pisac swoje propozycje a nie :smile: a ja teraz spytam inaczej czy jest jakies auto ktore Ci sie podoba do ktorego niemasz zadnych minusow??

Raczej nie ma takiego.
A co do Accorda to nie rozumiem o co chodzi, o to że 200 ccm większy i ubezpieczenie będzie ok 70 zł większe? A może o to że pali prawie tyle samo co 1.6 z racji tego że jest większy i mocniejszy a co za tym idzie nie męczy się?
Bo chwilami to ludzi nie rozumiem, musi być pojemność 1.6 mimo że spali w niektórych autach tyle co 2.0 ale musi i już.
stasiowski121

24 Lis 2009, 21:43

no Honda Civic ^.^ bo w tej cenie to raczej bedzie jedyna rozsadna propozycja, jezeli chodzi o niskosc spalania, niska awaryjnosc i przede wszystkim dynamike jazdy.

!!A TERAZ INNA KONFIGURACJA!!
Powiedzmy (mozliwe ze tak bedzie ;p), ze mam przeznaczone na autko 10 tys zl
(te same wymagania co w 1szym poscie)

No ja bym patrzal na Civic w Coupe :) ale co wy byscie innego doradzili? :)

@EDIT
stasiowski121 - sa poszczegolne progi skladek OC :) (zaleznie od ubezpieczalni [<1.3 ; 1.3-1.6 ; 1.6-2.0 ; >2.0). nie chodzi tu teraz absolutnie o spalanie
japcok pall
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk

24 Lis 2009, 21:52

Nie wiem co to za firmę masz ale w większości jest co 200 ccm i np. w Hestii za silnik 1.6 płaci się 854 zł bez żadnych zniżek ze wzwyżką za wiek a za 1.8 płaci się 919 zł.
Więc dalej to taka różnica?
Jak masz jakieś zniżki to wychodzi o wiele taniej a różnice w pojemności to sprawy rzędu kilkunastu złotych.
stasiowski121

24 Lis 2009, 22:36

temat nie ma na celu polemizowania na temat skladek OC, a jesli w wymaganiach dalem 1.6, to ma byc do 1.6. Cos jeszcze chcialbys dodac?
japcok pall
Nowicjusz

24 Lis 2009, 22:47

Nie, nie mam zamiaru dyskutować z Tobą, zwłaszcza dlatego że odrzuciłeś na początku samochody które były by najmądrzejszym rozwiązaniem oraz Twoje odpowiedzi przypominają (bez obrazy) rozkapryszonego dzieciaka który właśnie odebrał prawko.
Tak że powodzenia w zakupie, więcej tu nie zaglądam więc ubliżanie mi i obrażanie możesz sobie darować.
Bez odbioru.
stasiowski121

24 Lis 2009, 22:48

Civic bedzie za maly przy Twoim wzroscie,autko jest troszke niskie,mowisz ze zmieniasz wymagania coupe do 10tys.zl,to ja mam cos takiego
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...

24 Lis 2009, 23:10

21 lat, uprawnienia od ponad 3......whatever...

barol, obydwa te autka fajne, ale ja dalej stawialbym na civic :)
miejsca w civicu jest duzo, bo juz mialem okazje pare razy sie przejechac :) tym bardziej ze w tym aucie bardziej sie lezy niz siedzi :p (kolega akurat mial kubelki, moze dlatego ;) )
japcok pall
Nowicjusz

25 Lis 2009, 07:55

No to bierz Civica i tyle w tym temacie
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Lis 2009, 09:30