Kombi do 20 000 zł

22 Lis 2009, 08:29

Witam.
Poszukuję dobrego auta, w kombi, do kwoty 20 000 zł. Wiem, że takowy temat był już poruszany, ale moje wymagania są troszkę inne, niż przeciętnego osobnika.

Mianowicie :

Samochód musi mieć pojemny bagażnik, by pomieścił elektryczny wózek inwalidzki.

Sprawdzałem już bagażnik Audi A4 i Opla Astry II. Są niestety za małe. Poprzednio jeździliśmy Oplem Vectrą z 1998 roku i wózek wjeżdżał po szynach idealnie. Nie trzeba było składać tylnych foteli i swobodnie, w cztery osoby + wózek można było jechać na wczasy.
Zastanawiam się nad kupnem Passata, bądź Mondeo. Zależy mi na tym, by auto było stosunkowo młode, diesel, o pojemności 1.9.
Ostatnio edytowany przez Loczek, 22 Lis 2009, 12:13, edytowano w sumie 1 raz
Loczek
Początkujący

22 Lis 2009, 21:06

tylko passat, nie zawiedzie nigdy, a bagażnik potężny
psioter5

24 Lis 2009, 02:09

Jak przeczytałem Twoje wytyczne to tak samo jak mojemu przedmówcy odrazu mi przyszedł na myśl Passat. Solidne autko, bagaznik olbrzym, ładniutki, zresztan ie ma co zachwalac, auto raczej znane i cenione. A jeśli cena do 20tys, to mysle ze warto zastanowic sie nad sprowadzeniem Passata z USA, niski kurs dolara robi swoje, zreszta wiadomo ze auta w stanach są naprawde nieporównywalnie tańsze. Ja swoją bryke sprowadziłem przez firme, ktora sie specjalizuje w sprowadzaniu samochod stamtąd-carpaka.com jestem z nich zadowolony wiec polecam, tak jest najbezpieczniej, samemu można sie zakręcić przy formalnosciach podatkowo-celnych. Pozdrawiam i życzę powodzenia
LucaBrasi
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

24 Lis 2009, 19:43

Ja polecam Mondeo MKIII w kombi - jego bagażnik mimo iż może nie wygląda ale naprawdę jest piwnicą i to dużą.
Mieści bardzo dużo no i za te same pieniądze co passat będzie ze 3 lata młodszy. Do tego może jeszcze jakieś Volvo Kombi też bardzo pakowne samochody.
stasiowski121

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Motoryzacyjne Słowo Roku 2019
    Elektromobilność, suwak, a może hybryda? Przedstawiciele branży automotive po raz pierwszy w Polsce wybrali "Motoryzacyjne Słowo Roku" w plebiscycie przygotowanym przez sieć ProfiAuto. Wyniki pokazują, że miniony rok zdominowała ...
    Jak poruszać się po kierownicy?
    Prawidłowe ułożenie rąk na kierownicy ma zasadniczy wpływ na bezpieczeństwo jazdy, ponieważ właśnie dzięki niej kierowca ma kontrolę nad układem kierowniczym i zawieszeniem. Tylko prawidłowe trzymanie koła kierownicy umożliwia ...