W ostatnim czasie ruda mocno przybrała na sile w moim Oplu. Zaatakowane są nadkola z tyłu i progi z obu stron, dołączyłem zdjęcia poglądowe. Chcę wybrać się niedługo do blacharza, aby dokładnie ocenił co trzeba zrobić. Nigdy wcześniej nie ruszałem jednak rdzy, więc nie chciałbym, żebym ktoś mnie naciągnął na niepotrzebną robotę. Jak poradzilibyście sobie z taką rdzą jak na zdjęciach? Ile może to kosztować?
Człowieku zapuściłeś auto Tego już nie uratujesz..... będzie tylko leczenie powierzchowne i zaraz znowu wyjdzie. Trzeba było robić jak coś się pokazało, teraz żeby było w miarę dobrze to trzeba by było wycinać te zardzewiałe miejsca i wstawiać nowę łatki. Koszt? średnio Leczenie 600/800 W miarę dobrze, od 1000 wzwyż
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Niestety nie miałem nigdy do czynienia z rdzą w aucie i nie doceniłem przeciwnika - w zeszłym roku te elementy były naprawdę małe, aż sam się zdziwiłem robiąc zdjęcia...
To jak coś widziałeś to było podjechać do lakiernika i zapytać jak wygląda sprawa, nic by Cię to nie kosztowało a wiedziałbyś jak sprawa wygląda. Teraz juz sytuacja wygląda dużo gorzej.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
No nic, w takim razie w przyszłym tygodniu czeka mnie wizyta w warsztacie i zobaczymy jakie będą propozycje. Najbardziej martwi mnie rdza na/nad progiem z pierwszego zdjęcia, da się taki element wyciąć albo jest szansa, że nie siedzi to głęboko i można inaczej powalczyć? A jeszcze abstrahując od możliwych rozwiązań, miejsce na rudą chyba dosyć nietypowe. Na logikę nie mogę dojść do tego, co mogło to spowodować.
Kiedy kupić nowe opony? Eksploatacja jest głównym czynnikiem wpływającym na żywotność opon – tym bardziej, jeśli jest nieprawidłowa. Niewłaściwy serwis opon, przeładowany samochód, jazda ze zbyt małym ciśnieniem w oponach oraz ...
Kao napisał(a):Leczenie 600/800 W miarę dobrze, od 1000 wzwyż
Dałbyś jeszcze znać co wchodzi skład tej orientacyjnej ceny? Chciałbym wiedzieć na co mniej więcej mam się przygotować, aby całkowicie naprawić te elementy (razem z lakierowaniem).
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.