Coś między Fiatem Tipo street a KIA Stinger w leasingu?

05 Kwi 2019, 15:07

Mam gdzies 70tys. zl gotowki (nie chcę wszystkiego wydawać). Co miesiąc oszczędzam 10k zl. Chce wziąć jakiś samochód w leasing 2-6 lat.

Rozważam 2 możliwości:
1) Jeździłem Fiatem Tipo ojca przez 3 miesiące i byłem zachwycony: Tani 45tys. zl, palil 7l na drodze, nic się nie psuło. Tez nie byl az taki brzydki.
2) Moim marzeniem jest KIA Stinger - nie ma samochodu, ktory bardziej mi sie podoba, tylko jest troche drogi ~150 tys. Jednak to troche za duzo i chce sobie na mieszkanie zaoszczedzic.

Najbardziej interesuje mnie jakis sportowy samochod podobny do KIA Stinger, najlepiej 2-7 letni. Marka jest praktycznie nie istotna. Jakie modele warto rozwazyc?

Leasing:
1) Nie interesowalem sie za bardzo leasingiem: jaki leasing jest uwazany za najlepszy?
2) Gdzie kupic 2-7 letni samochod na firme?
sacherus
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 03 1989
Auto: Nie mam

05 Kwi 2019, 18:34

sacherus napisał(a):1) Nie interesowalem sie za bardzo leasingiem: jaki leasing jest uwazany za najlepszy?

Zależy do sytuacji. Coraz częściej firmy wybierają najem długoterminowy.

sacherus napisał(a):2) Gdzie kupic 2-7 letni samochod na firme?

W komisach dealerskich lub firmach sprzedających auta poleasingowe - np. master1
Nikt nie da Ci leasingu na 7 letnie auto (a na pewno nie na normalnych warunkach). W większości firm/banków wiek auta - 7 lat to górna granica zakończenia umowy leasingowej.

sacherus napisał(a):Najbardziej interesuje mnie jakis sportowy samochod podobny do KIA Stinger,

Wiele można o stinger napisać, ciekawe autko ale obok "sportowego" to nawet nie stało.

W granicach 70k kupisz fajną astrę/focusa.

ew. zerknij na coś takiego https://selekt.volvocars.pl/pl/used-cars/volvo/v40/t3-drive-e-momentum-qbbzrfd4
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak rozkodować radio w samochodzie Renault?
    Bardzo często podczas chwilowej utraty zasilania radio w samochodach marki Renault jak i Dacii będzie wymagało wpisania kodu do jego uruchomienia. Problem ten może się pojawić np. po chwilowym odłączeniu akumulatora bez podtrzymania ...