Witam, uprzedzam z góry że nie znam się zbytnio na samochodach, jednak zdałem dzisiaj prawo jazdy, więc jakieś tam pojęcie mam (nie od strony technicznej ;p).
Odłożyłem trochę pieniędzy, a trochę obiecali dołożyć rodzice, więc określam że najlepsze będzie coś do 10 tysięcy (chociaż jeszcze muszę kupić garaż, ale to narazie nie wliczam).
Nie mam jakiś wielkich wymagań, chociaż ciężko mi szukać samochodu nie mając pojęcia która marka będzie miała taki wygląd a która inny.
Wymagania: - Sportowy wygląd, tzn. aby był coupe, dość niski, opływowy. - Możliwość przerobienia, albo kupienia go w gazie. - Nie może być 2 osobowy. - Nie może być aż tak mały jak np. Opel Tigra - Dość "nowe" wnętrze, tzn. fotele kubelkowe, wspomaganie kierownicy, el. szyby, klimatyzacja
Jeżeli chodzi o prędkość, czy moc, to nie zależy mi. Mam zamiar jeździć nim do szkoły, dlatego musi być w gazie i ew. dojeżdżać do miasta. Mieszkam na wsi.
Jako znakomity przykład może posłużyć Toyota Supra, na którą sobie nie pozwolę bo nie warto ponoć go przerabiać na gaz, a na paliwie żre po 15l.
To jest mój ideał z wyglądu, ale jak już wspomniałem, nie mogę sobie na niego pozwolić
Jest jakiś samochód który spełni moje wymagania? Dodam, że podobają mi się wysuwane kwadratowe światła jak w tej suprze.
Zawiesiłem się też przy Toyocie Celicy, no i mazdzie 323f (oczywiscie te starsze modele).
Jak nic nie znajde to kupie chyba jakies bmw
Jeszcze jedno pytanie: To prawda że nie można parkować samochodów na przejaździe? (chodzi mi o miejsce gdzie kiedyś stał ciągnik) jest zadaszone, stabilne, są wrota z jednej i drugiej strony ;p
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Tu masz niezłą maszynę...: [link do Otomoto wygasł] albo tu: [link do Otomoto wygasł] [link do Otomoto wygasł] czymś takim, do tego w gazie, zrobisz robotę : [link do Otomoto wygasł]
stachu1609 napisał(a):Jako znakomity przykład może posłużyć Toyota Supra, na którą sobie nie pozwolę bo nie warto ponoć go przerabiać na gaz, a na paliwie żre po 15l.
Jeśli chodzi o eksploatacje supry to spalanie jest akurat najmniejszym problemem.
Propozycja Konia będzie ok. 406 coupe spełni Twoje oczekiwania. Natomiast jeśli nie zależy ci na ogromnej mocy to szukaj 2 litrowej benzyny z LPG. 136km demonem prędkości nie będzie ale wystarczy do sprawnej jazdy. W/w 3 litrowe hondy o mocy 200km i więcej sobie odpuść. Raz, że do gazu nie bardzo a dwa koszty utrzymania sporo wyższe niż w bardziej "cywilnych" jednostkach.
Czy serwisowanie w ASO się opłaca? Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
5 wskazówek - jak zadbać o silnik diesla, by wystrzec się awarii? Silniki diesla znane są ze swojej długiej żywotności. Obecnie produkowane jednostki pracują cicho i są ekonomiczne pod względem zużycia paliwa. Eksperci sieci Q Service Castrol przygotowali zestaw najważniejszych porad, dzięki ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.