mirek2400 napisał(a):Mam zamiar kupić taką HONDĘ z 1998r. z przebiegiem 160 tys. za 23tys.
Co myślicie o tym zakupie i co wybrać mam do wyboru automat lub manual który lepszy? Na co zwrócić uwagę przy zakupie.
Witam
Ciezko jest doradzic drugiej osobie , co ma kupic.Powiem tam tak , ja kupilbym na pewno z manualna skrzynia biegow, dlaczego?, zaraz Ci powiem.Moja zona jezdzi toyota rav4 2.0 v16, 150 koni.Manualna skrzynia daje wiele mozliwosci w terenie, i na szosie , mniej problemow, mniejsze zuzycie paliwa.Jak kupisz samochod z napedem na 4 kola to tylko manual. Sam mieszkam w gorach, wiem jak to jest.Ci co przyjezdzaja np.w zimie do nas z automatami maja wielki problem z wyjazdami na roznego rodzaju wzniesienia.A, o tym by sforsowac wieksza zaspe sniezna, musza zapomniec.Na trasie automat, i w miescie oczywiscie jest lepszy, nie meczy tak kierowcy, ale spalanie niestety wieksze.Obecnie przebywam w Londynie, sporo jezdze tutaj, i w trasie ,ale nigdy nie zmienilbym na automat.Jezdzilem roznymi samochodami, zaden nie dorownuje manualowi.Samochody z napedem na 4 kola sa stworzone do manualnej skrzyni by w pelni wykorzystac ich potencjal.