Czy ako moze sie rozładowywac przez zamkniete lusterka?

25 Lis 2010, 16:55

hey.mam nowy ako.ale mam problem poniewaz czesto rozładowuje mi sie.czesto zamykam lusterka zeby wjechac do garazu,poniewaz mam dosyc waski wjazd.czy moze ako sie rozladowywac przez zamkniete elektryczne lusterka?
bla_zejek

25 Lis 2010, 17:16

Raczej szukał bym innego winowajcy jak złożysz lusterka i wyłączysz samochód to prąd już do nich nie dochodzi. Proponuje wziąć amperomierz w rączki i sprawdzić ile autko pobiera prądu z akumulatora na wyłączonych wszystkich odbiornikach (radio, dmuchawa, oświetlenie kabiny itp.)
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

27 Lis 2010, 17:06

"Samochody osobowe
Samochody - opinie użytkowników, opisy, ciekawostki... [nie dotyczy problemów technicznych]" - tak brzmi opis działu w którym zamieściłeś swój temat
Prosze zapoznać się z tematyką działów na forum i pisać tematy we właściwych działach.
Przeniesiono.

Co do tem,atu - dodam, że na forum jest opis jak sprawdzić akumulator.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Cofanie samochodem - czy robisz to dobrze?
    Nieprawidłowe cofanie to częsta przyczyna wypadków powstających z winy kierujących, mimo że ten manewr wykonujemy stosunkowo rzadko. Na co należy zwracać uwagę podczas cofania samochodu? Znaczenie ma m.in. koncentracja ...