Czy cena paliwa wzrośnie do ponad 10zł?

27 Gru 2022, 14:17

Czy cena paliwa wzrośnie do ponad 10zł? Na kilku stacjach paliw widziałem, że mają miejsce na czwartą cyfrę...
malczyk200
Obserwowany

27 Gru 2022, 17:42

Patrząc na obecne ceny i ewentualne dodanie brakującej wartości vatu nie powinny przekroczyć tej granicy. Ja myślę że nie zmienia się dużo bo już dzisiaj są spore, a nie było reakcji na ostatnie obniżki cen za baryłkę ropy na giełdzie.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

27 Gru 2022, 21:43

Idą wybory w przyszłym roku, więc nie. :naughty:
Miro12
Początkujący

Miejscowość: Wrocław
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Peugeot 307 SW
Silnik: 2.0
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

19 Maj 2023, 10:10

Aktualnie ceny spadają i mamy benzynę Pb95 za około 6,6zł i ON w podobnej cenie.
Rokiko napisał(a):nie było reakcji na ostatnie obniżki cen za baryłkę ropy na giełdzie
Haha... obniżki zawsze pojawiają się na stacjach z dużo większym opóźnieniem niż podwyżki :mrgreen:
Onice0
Nowicjusz

20 Maj 2023, 05:36

Myślę, że do wyborów ceny będą w miarę stabilne, ale w przyszłym roku wszystko jest możliwe. Obecnie ceny paliw a to skutek polityki, a nie kosztów produkcji. Gdyby było inaczej, to cena benzyny wynosiłaby ok. 4 zł. W Wenezueli paliwo kosztuje, nie wiem ile teraz, chyba 2 gr za litr. Zobaczcie co się porobiło z cenami węgla.
Henk
Początkujący

Zdjęcia: 7
Przebieg/rok: 3tys. km
Auto: VW Golf 5
Silnik: 1.4 MPI
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Alfa Romeo Disco Volante Spyder
    Kolejnym dowodem na to, że Włosi doskonale znają się na tworzeniu kabrioletów, jest Alfa Romeo Disco Volante Spyder. To samochód bazujący na coupé Alfa Romeo 8C Spider, ale w istotny sposób przerobiony ...
    Najlepsze duże SUV-y według Consumer Reports
    Pełnowymiarowe SUV-y to segment samochodów, które święcą triumfy przede wszystkim na rynku amerykańskim i rosyjskim. Nie oznacza to jednak, że w Europie samochody te nie znajdują swoich fanów na przykład ...