Czy do każdego samochodu mozna zamontowac przycisk start-stop?

22 Lip 2018, 13:21

Posiadam Nissana Micrę k12, szukałem do niego takich przycisków na allegro, ale niestety są same do k14 i pewnie do mojego nie będą pasowały. Czy są jakieś przyciski uniwersalne, które pasowałyby do każdego samochodu? Czy po prostu do niektórych nie można ich zamontować? :o
irreplace
Obserwowany

23 Lip 2018, 10:41

Chodzi ci tylko o bezkluczykowe odpalanie/gaszenie samochodu za pomocą tego przycisku?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

23 Lip 2018, 20:11

Tak :)
irreplace
Obserwowany

24 Lip 2018, 21:59

Myślę że jest to do ogarnięcia i jedyny problem to blokada kierownicy która zwalnia się po przekręceniu kluczyka, ale elektryk powinien sobie poradzić z czymś takim podczas podłączania przycisku.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Pierwszy śnieg - kilka dobrych rad dla kierowców
    Jak pierwsze opady śniegu wpływają na sytuację na drodze? Większość kierowców jeździ wolniej. Dzięki temu na drogach jest mniej ofiar śmiertelnych, natomiast odnotowuje się więcej stłuczek. Przypominamy, jak jeździć ...