Czesc. Posiadam golfa V 1.6 mpi benzyna rocznik 2007. Okolo 3000km temu byl robiony rozrzad i został dolany olej. Wczoraj zaswiecila mi się kontrolka że mam dolać. Te 3000km było pokonane 95%droga ekspresowa, srednio jeździłem 155km/h obroty około 5tys, czy w tym przypadku że spaliło mi około litr oleju na te 3000km to normalne czy jednak za dużo tego poszło? Proszę o pomoc
Raczej normalka. Niektórzy producenci podają, że samochód może zużywać litr oleju na każde 1000 km ( litr na tysiąc ). Więc jak u ciebie spaliło litr na 3 tyś, to nie ma tragedii.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
A tak z ciekawości- jaki olej masz teraz zalany? Akurat taki ubytek mieści się w normie, sprawdź czy korek z bagnetem jest prawidłowo zakręcony, ponieważ przez to także może odczytywać błędny pomiar.
Elektryczne supersamochody. Przyszłość sportowych aut czy chwilowa moda? Świat motoryzacji przechodzi transformację w kierunku elektromobilności. Supersamochody z napędem elektrycznym osiągają coraz lepsze parametry, często przewyższając osiągi swoich spalinowych odpowiedników. Producenci ...
Ciągniki balastowe z siłą uciągu lokomotywy! Najważniejszym parametrem ciągnika balastowego jest siła uciągu. Jest ona uzależniona nie tylko od mocy silnika, ale także od tego, jak skutecznie jest przekazywana na osie ciągnika – te zaś muszą mieć zapewniony stały ...
Dokładnie tak, spalanie oleju przy takim obciążeniu silnika jest w normie, musisz zadbać o dolewkę, nie wiem jaki dokładnie posiadasz, ale zachowaj tą samą klasę lepkości i normy.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.