Czy ktoś słyszało George Bennet Anglia

12 Gru 2011, 21:14

witam wszystkich!
Widzę, że miałem troche więcej szczęścia niż niektórzy z nas.

Ostrzeżenie: firma próbuje od dzisiaj naciągnąć pod inną nazwą:

Brodie Inns Ltd.
102 Manor Street,
Falkirk FK1 1NU, United Kingdom

Na marginesie - ktoś mówił o (prawdopodobnie) rumuńskim nazwisku na jednej z faktur.
Jeśli to nie jest tajemnicą to podajcie mi je. Być może udałoby sie sprawdzic kto to jest.

Pozdrawiam
nemo1
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

12 Gru 2011, 21:35

hej
przeczytajcie temat "BMW 520 - wysyłka samochodu".
Ktoś tam dziwnie chwali taki sposób importu samochodu:
kasa -> wysyłka -> auto pod domem
Schemat działania bardzo podobny do tego o którym wy piszecie.
nemo1
Nowicjusz

12 Gru 2011, 21:39

to ten sam gosciu..jegi dni sa policzone
deReal
Nowicjusz

14 Gru 2011, 00:16

NO A JAKI SAMOCHODZIK KUPOWALIŚCIE. BO JA SIĘ NAJARAŁEM NA DODGE CHARGERA 5,7.
ALE BYM SIE WPIE....Ł
DZIĘKI
A MOŻE JESZCXZE KTOŚ TEN SAMOCHODZIK ZAMAWIAŁ?
CIEKAWE ILU MA JUŻ WŁAŚCICIELI
Irek626
Obserwowany

Prawo jazdy: 05 03 1973
Auto: Dodge Charger

14 Gru 2011, 03:48

CIEKAWE ILU MA JUŻ WŁAŚCICIELI
na pewno nie jednego....

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Chłopak jedzie na maxa..ponad 200 ofert na stronie...
Chyba lubi nazwe Brodie e George..już kilka razy pojawiała się ta sama nazwa z innymi końcóweczkami.
deReal
Nowicjusz

14 Gru 2011, 03:50

Na marginesie - ktoś mówił o (prawdopodobnie) rumuńskim nazwisku na jednej z faktur.
Jeśli to nie jest tajemnicą to podajcie mi je. Być może udałoby sie sprawdzic kto to jest.

Mnie mówił przez telefon, że jest Bułgarem..
Wydaję mi się jednak, że to Polak rąbie swoich :|
deReal
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Eliminujmy pijków za kierownicą
    Apeluję do wszystkich - nie pozwalajmy komuś, kto wypił alkohol wsiadać za kierownicę - nawet jak jest to nasz najlepszy znajomy, kóry wypił kilka piw na imprezie i postanowił pojechac do domu. Od tego są taryfy. A jak wiemy, ...

15 Gru 2011, 21:45

Agnieszka3, napisalas, ze to konto na Rumunke. Czy chodzi o ROXANE ZARNESCU. Dla mnie to bardzo wazne. Prosze odpowiedz jak najszybciej. Moze zdaze zablokowac konto/
Janusz47
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 05 1979
Auto: MB 230

16 Gru 2011, 22:54

Faktura Pro-forma to nawet nie jest faktura tak naprawde, nawet sie jej nie ksieguje, to jest cos jak oferta.

Pro-forma ma taka sama wartos, jak e-mail "hej, wplac mi na konto 5000zl zaliczki za samochod."
Czimi
Stały forumowicz

Auto: W210 220 CDI

17 Gru 2011, 20:56

aaaaaaaa....ta na roxane..na to samo ja wpłacałam..sprawa już dawno zgłoszona, więc pewnie konto już dawno zablokowane...
ja piernicze, rumunka...ostra jazda :lol: :lol: :lol:
deReal
Nowicjusz

17 Gru 2011, 22:32

Firma juz zmienila nazwe lub operuje kilkoma. Mnie wrobiono na firme Auto Collection z Helensburgha. Jednak wplata na konto tej rumunki potwierdza, ze to ta sama grupa przestepcza.
Janusz47
Nowicjusz

18 Gru 2011, 22:59

Czy na pewno rozmawiasz Brodie zajazdy Ltd.? Zapłaciłem 5 dni temu i dzisiaj mam samochodu, 2010 Volvo C30 1.6D, dokładnie w stanie opisanym w sześć miesięcy gwarancji! Nie widzę związku między George Bennett i Brodie Ltd. zajazdy Ltd.

Przepraszamy, jeśli stracił pieniądze i życzę Wesołych Świąt.A.Zacharski
AZacharski
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 10 1970

18 Gru 2011, 23:34

Panie Zacharski. Jesli ma Pan tak pozytywna opinie, to pewnie nie bedzie Pan mial nic przeciwko, aby policja w Lublinie sie z Panem skontaktowala? Dla mnie Panski jezyk i sposob opisu dziala jak reklama...
Janusz47
Nowicjusz

19 Gru 2011, 04:32

Witamy na forum Panie Zachamski ! ! !

jak miło, że do pana samochod dotarł!!!! na jakie konto Pan wpłacał pieniązki? na wester union czy
na tą Rumunkę, która już nie żyje ?
Proszę podac kontakt do siebie, z checia z Panem porozmawiamy i moze w koncu cos ustalimy. bo niestety nasze samochody nie dotarły, oczywiscie cieszymy sie ze Pan jako jedyny z Nas wszystkich otrzymal swoja przesylke w tak krotkim czasie.

Pozdrawiam
deReal
Nowicjusz

19 Gru 2011, 19:49

witam w skrócie opisze swoją okazje znalezioną na otoMoto bardzo tanie bryki :D napisałem e-maila do sprzedającego i oto co mi odpisał Dear Client ,
I am Mr.Lucas Brown and I will answer at your inquires in behalf of Brodie Inns Limited, United Kingdom.
The autovehicle that you are interested in, it was under a leasing contract at Brodie Inns Limited, but the owner was unable to pay his monthly installments to our company, so we have take back the possession of this vehicle.
Now we are selling it at the price listed, to recover the remaining debit of the leasing contract and this is the final price of this vehicle with no other liabilities (debts) or hidden taxes to our company.
The vehicle has been verified by one of our authorized mechanics and it has no accidents, no mechanical problems and all necessary documents are available . Steering wheel is on the left side of the factory .You can find some photos attached at this email, so you can see that it is in very good technical and optical condition.
We offer 6 MONTHS WARRANTY without any extra costs!
We have our own Logistics Divison and we offer you very attractive delivery services at reasonable rates (only fuel and highway fees). In order to minimalize the costs of this transaction , we are billing only fuel and highway fees. If possible, please tell us your exact location in order to give you the exact amount you must pay for delivery.

If you have any questions , feel free to contact us !
Kind regards,
Lucas Brown
BRODIE INNS LTD
Registered No SC410016
102 Manor Street, Falkirk
FK1 1NU,United Kingdom
Phone: +44 786 487 6179
Fax: +44 132 423 8008
Po tej wiadomości napisałem jeszcze jednego e-maila
waldi1
Obserwowany

Prawo jazdy: 19 09 1996
Auto: vw golf IV tdi

19 Gru 2011, 19:55

A oto drugi e-mail . Dodam że pierwszego pisałem w języku polskim i w ciągu 2 godzin otrzymałem odpowiedź . Dear Client ,
Our interest is to sell the vehicles as soon as possible so we are able to transport the car directly at your home address with one of our trucks at a very low price (only fuel and highway fees).
The delivery fees with one of our own trucks are 1,500.00 PLN, so the total price that you have to pay to enter in the possession of " 2008 Audi A4 2.0 TDI DPF XENON PDC ALU " is 28,500.00 PLN. Delivery will take up to 4 days.
If you are decided regarding our offer, we will be needing the following details to proceed with the paperwork and delivery:
Full Name:
Full address:
City:
Zip Code:
Country:
Phone number:
Scanned passport copy.
As soon as we receive your data , our Financial Department will issue the Proforma Invoice on your name.
The payment must be completed through bank transfer after the proforma invoice was issued so we can start the delivery.
*Note: I.All the prices include VAT and insurance for the whole delivery period.
II.If you will provide us a valid EU VAT Number, we can invoice you without the UK VAT Tax of 17,5%, and you will benefit by the
NET Price.
III.Our company offers 15 days money back guarantee if the vehicle will not arrive in the condition described.
If you have more questions don't hesitate to contact us!
Thank you for your interest !

Kind regards,
Lucas Brown
BRODIE INNS LTD
Registered No SC410016
102 Manor Street, Falkirk
FK1 1NU,United Kingdom
Phone: +44 786 487 6179
Fax: +44 132 423 8008
waldi1
Obserwowany

Prawo jazdy: 19 09 1996