Czy sprowadzić i przerobić?

17 Cze 2008, 21:30

czy ktos sprowadzil wozik z W.Brytani i przerobil kierownice itd? ile to kosztuje ?gdzie i ile sie czeka..?czy potem jest wszystko ok?
chce sprowadzic vectre 2004r diesel 1,9. prosze o opinie i rady.
lena
Nowicjusz

Miejscowość: slask

18 Cze 2008, 12:05

Też się nad tym zastanawiałem chciałem przerobić audi A4 model po 2001 r. Teraz na internecie dużo fachowców się ogłasza i nawet podają ceny wprost do danego modelu. Myślę, że ok. 5000 zł to dolna granica trzeba pamiętać, że problem to nie tylko kierownica i pedały ale cała elektronika i lusterka, należy też pamiętać, że możesz mieć problemy ze sprzedażą takiego samochodu później. Wiele, zależy od modelu ja wiem, że w A4 był problem ściany działowej, ostatecznie się nie zdecydowałem.
Jeśli jesteś bardzo zdecydowany to pisz rozwiniemy ten temat
Miałeś wypadek? Napisz do mnie!
merdeperde
Nowicjusz

Miejscowość: małopolska

18 Cze 2008, 12:35

Ja bym nie kupowała, naprawdę jest sporo problemów, Nawet radio ma pokrętło głośności z drugiej strony... sterowanie szybami, to już masz do wymiany parę podłokietników wraz z elektroniką, kable, deska, jest tego naprawdę sporo. Dochodzą do tego jeszcze problemy techniczne i nawet czasami inne przegrody, a w tedy trzeba juz spawać i wycinać... Dobrze się zastanów zanim sprowadzisz anglika.
EuforiaSHE
Nowicjusz

18 Cze 2008, 17:09

koleżanko bez urazy
ale jak nie masz pojecia to przynajmniej nie pisz głupot
"pokrętła z drugiej strony""
widziałaś takie radio ??
polecam stronkę angliki.fora.pl
przekładki anglików
500244252
sawik
Nowicjusz

Miejscowość: pabianice

18 Cze 2008, 19:31

tak sie nad tym głebiej zastanawiam i mysle ze gdyby nie bylo z tym wiekszych problemow to przeciez kazdy wolalby kupic taniej moja viki jest za 14,900 wersja -anglik a normalnie chodzi ok.36000 to przeciez kolosalna roznica az korci zeby kupic angola ..pytalam w paru serwisach i warsztatach narazie echo...moze ktos z was mi podrzuci namiary bede wdzieczna
lena
Nowicjusz

18 Cze 2008, 20:03

Kolega Sawik wrzucił dobrą stronę angliki, wejdź tam naprawdę wyczerpują temat :)
merdeperde
Nowicjusz

Miejscowość: małopolska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    BMW Turbo 1972
    BMW Turbo to pierwszy samochód koncepcyjny zbudowany przez firmę BMW. Nowoczesny projekt pierwszego na świecie sportowego samochodu promującego bezpieczeństwo – który nie był tylko bazą testową dla nowych ...

18 Cze 2008, 20:26

mazurek andrzej
880 660 226 gg 3673494

jeśli vectra c to tylko on
ale przygotuj się na lekki schock!!
przekładki anglików
500244252
sawik
Nowicjusz

18 Cze 2008, 22:11

Kupić anglika i przerobić na europejczyka - no niby żaden kłopot ! Jest tylko takie małe pytanie do znawców tematu : jak taka przeróbka ma się w rzeczywistości ? Jak to wygląda ? Bo wiele się nasłyszałem że jest to : radosna: twórczość mechaników i elektromechaników wykonujących taką operacje . Po otwarciu maski sinika od razu widać że przeróba - żadna wiązka elektryczna nie ma orginalnego umocownia ( tylko tzw. trytytki ).
Inne przewody też byle jak umocowane . Pod deską kompletne siano !
Nie miałem do czynienia bezpośrednio z anglikiem przerobionym i dlatego pytam jak z jakością takiej przeróbki .
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

18 Cze 2008, 22:58

Ja słyszałem, że do tego wszystkiego trzeba jeszcze wymienić lusterka boczne, gdyż ze względu na kierownicę po prawej stronie, pod innym kątem widzi się rzeczy w tych lusterkach, co jest niebezpieczne.
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

19 Cze 2008, 17:16

wszystko zależy od mechanika
ten co ci go podałem do vc jast chyba najlepszy w kraju
u niego nic nie widać
ale jak trafisz na jakiegoś paproka
to może być różnie!!
a co to jest "trytyk"
przekładki anglików
500244252
sawik
Nowicjusz

19 Cze 2008, 19:39

Trytytka . Opaska zaciskowa . Kiedyś zakupiłem paczke takowych opasek , a na opakowaniu producent napisał - Trytytki . A że przy ściąganiu robią takie trrrrrrrrrytk :D no to mi już tak zostało z tą nazwą :wink: , zresztą jak poczytasz tu i tam to nie ja jeden używam tej nazwy .
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

19 Cze 2008, 20:36

siedze na stronce ktora podał sawik (dzieki) i rzeczywiscie jest tego duuuzo.ile ludzi tyle opini ale z regoły sa one pozytywne
mam jeszcze pytanie ..czy ktos przerobil vectre c i jak chodzi po operacji? jak jest ze sprzedarza? czy duzo taniej chodzi ? i czy łatwo ja opylic po zabiegu? bede wdzieczna
lena
Nowicjusz

19 Cze 2008, 21:06

kumpel przerobil i chodzi ladnie ale na czysto z przegladem wlacznie wyszlo go 8350zl.
moze to duzo ale cena byla okazyjna wiec uparl sie zeby kupic i przerobic.
stasiowski121