Czy to jest legalne?

13 Kwi 2015, 12:21

Posiadam spora posiadlosc i mam pomysl jak ja wykorzystac, tylko zastanawiam sie czy to jest legalne? Otoz chcial bym otworzyc maly biznes, cos w stylu nauki jazdy ale dla niepelnoletnich. Chcial bym uczyc jezdzic nastolatkow powiedzmy 12+. Czy to by bylo legalne? Czy niepelnoletni moga poruszac sie bez prawa jazdy na prywatnym teranie?
main122
Nowicjusz

Prawo jazdy: 31 01 2013
Auto: Nie mam

13 Kwi 2015, 21:45

Z tymi niepełnoletnimi interes jest niepewny. Pomijając fakt legalności nie bez znaczenia jest formalna zgoda rodzicielstwa i ich świadomość / pisemna zgoda na takie szkolenie i konsekwencje z tego wynikające. Z Twojej strony dla własnego bezpieczeństwa przedsięwzięcia będzie musowo się ubezpieczyć od następstw nieszczęśliwych wypadków szkolonych. Która FU oferuje takie ?Choćby nawet to i tak nie będzie gwarancji bezpieczeństwa. No niby co ma się coś stać ? A no np. znajoma oferuje wakacje w siodle. Straciła bardzo dużo bo konik użarł w twarz młodocianego oszpecając trwale buzię. Mimo ubezpieczenia sprawa w sądzie , żądanie odszkodowania itd......itd
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak jeździć po nawałnicy?
    W lecie często nawiedzają nas intensywne burze, gwałtowne opady deszczu i nawałnice. Takie warunki atmosferyczne są bardzo niebezpieczne w szczególności dla kierowców. Pod wpływem silnego wiatru łamią się gałęzie, ...