Czy to termostat??

07 Lut 2010, 23:25

Witam Mam do was pytanie chciałem wymienic termostat z Seata Cordoby i odkreciłem obudowe i wyciągnełem jakis wałek mosięzny stopniowy długosci 4cm z odstającym precikiem metalowym o długosci 3cm co to takiego jest?? bo nie wierze ze to jest termostat nie ma zadnej sprezynki ani gumki, a w tych autach termostat słyszałem ze jest koło Pompy wodnej Prawda? jest to seat Cordoba I (1999r. 1,6 benzyna (75KM) prosze o pomoc jesli ktos sie orientuje, dziekuje
J_O_K_E_R
Nowicjusz

Miejscowość: LEGNICA
  • 08 Lut 2010, 20:41

Tak ciężko poszukać w necie jak wygląda termostat do Cordoby? Wchodzisz np. na allegro, wybierasz motoryzacja, części samochodowe, chłodzenie silnika, termostaty, u góry wpisujesz Seat Cordoba i klikasz enter. I masz pełno termostatów (razem z obrazkami). A termostaty do Seata Cordoby są różne.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Hilux Rugged X, Rogue i Rugged
      Przez 50 lat osiem generacji Toyoty Hilux budowało reputację tej niezniszczalnej terenówki. Teraz za jej modyfikację zabrała się Toyota Australia, oferując specjalne wersje Rugged X, Rogue i Rugged. Hilux najnowszej ...
      Lexus RX L to naziemna klasa biznes dla całej rodziny
      Kto pamięta jeszcze, jak lata się samolotem? Piloci z pewnością, ale spójrzmy na sytuację oczami pasażerów. Liczba rejsowych lotów jest w obecnej sytuacji minimalna, a wiele osób tęskni za podróżami, ...