Daewoo Lanos

07 Sty 2010, 21:53

Dobra okey rozejm,no wiesz posiadanie 7lat Daewoo to o czymś świadczy
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

08 Sty 2010, 10:39

barol91 napisał(a):Dobra okey rozejm,no wiesz posiadanie 7lat Daewoo to o czymś świadczy
O tym że jesteś już nudny z tym Lanosem :P
TypeRa
Nowicjusz

Miejscowość: śląsk

08 Sty 2010, 10:57

TypeRa napisał(a):
karlone napisał(a):Jak dla mnie np 206 to straszny hebel, głośny, cienkie zawieszenie

Jak się czymś nie umie jeździć to tak jest :) A ja nie lubię Amerykańskiej motoryzacji bo gdyby amerykanie produkowali silniki 1.6 miały by one pewnie 40 KM.

Wiesz co, nie rozśmieszaj mnie silnikami 1,6. Brzęczące, kosiarko podobne dźwięki spod maski, do tego kompresory, turba i inne elementy wymagające specjalnej troski. Odnośnie samej 206, to do szału doprowadzały mnie:
-niepowracająca dźwigienka kierunkowskazów
-zawieszenie które bez końca trzeba było remontować
-ciągle urywająca się antena dachowa
-kierownica po 50 tys. km była tak wytarta jakby zrobił 200 tys.km.
-fabryczne klocki były do wymiany po 15 tys. km!!!!
-fabryczne opony to było jakieś nieporozumienie, w ogóle nie odprowadzały wody
-serwis próbował wmówić mi że pękająca osłona poduszki powietrznej pasażera została uszkodzona kolanem, jak jeździłeś to wiesz, że za żadne skarby nie da rady tego miejsca dotknąć kolanem . Szkoda słów.
dzięki za taką radość z jazdy.
karlone
Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk

08 Sty 2010, 16:30

ta ale czasami tak myśle lanos był dobry i zabrałem polo naraty i wydaje mi się że to jest bezsensowne wpakowanie się w raty.

[ Dodano: Pią Sty 08, 2010 15:32 ]
a barol nkogo nie nudzi poprostu mówi{pisze}o dobrych autach :grin:
życie jest tylko jedno
dawig
Aktywny

Miejscowość: bytom

08 Sty 2010, 16:50

Pisząc swoje posty nie chce nikogo urażać z tego forum ani nic podobnego :smile: wkoncu jestem tutaj żeby komuś też pomóc i wyjaśnić co i jak z jakims autem o którym wiem
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

08 Sty 2010, 18:15

Ktooś wcześniej dotknął sedna sprawy. Lanos służy to przejechania z punktu A do B. Nie daje radości z jazdy, nie jest piekielnie szybki itp bo jak może to gwarantować samochód ze 100 KM i LPG??. To tani prosty konstrukcyjnie samochód, który da mało frajdy ale zapewni bezproblemową eksploatację w porównaniu do innych aut w tej cenie. Człowiek kupujący auto za 6 tysięcy nie myśli, żeby się super jeździło tylko żeby wogóle jeździło i się nie psuło a te kryteria lanos spełnia w 100%.
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski

10 Sty 2010, 13:34

Ktooś wcześniej dotknął sedna sprawy. Lanos służy to przejechania z punktu A do B. Nie daje radości z jazdy, nie jest piekielnie szybki itp bo jak może to gwarantować samochód ze 100 KM i LPG??. To tani prosty konstrukcyjnie samochód, który da mało frajdy ale zapewni bezproblemową eksploatację w porównaniu do innych aut w tej cenie. Człowiek kupujący auto za 6 tysięcy nie myśli, żeby się super jeździło tylko żeby wogóle jeździło i się nie psuło a te kryteria lanos spełnia w 100%.

No i wreszcie ktoś rozsądny. Zgadzam się w tym w pełni i proszę nie porównywać Lanosa z Imprezą, bo to kuriozalne.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

10 Sty 2010, 15:17

Ja nie porównywałem Lanosa do Imprezy bo sam wiem że Impreza przy Lanosie to pestka
Barol
Awatar użytkownika

10 Sty 2010, 18:07

barol masz racje :grin:
życie jest tylko jedno
dawig
Aktywny

Miejscowość: bytom

16 Sty 2010, 22:49

witam a pro po lanosa czy da sie wymienić w nim kierownicę z tej zwykłej jak dla mnie szpecącej środek auta :/ na tą z poduszką :)
Szutek
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

17 Sty 2010, 11:58

Wszystko się da, kwestia ceny.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

17 Sty 2010, 22:04

Też chciałem coś takiego zrobić, z tym że ja już nie chciałem poduszki tylko samą kierownicę wymienić i był tam jakiś spory problem z podłączeniem klaksonu, który w tej ładniejszej kierownicy ma jakiś inny sposób podłączenia a i samo przełożenie wymaga jakiejś tam przeróbki co powoduje, że koszt bez podłączenia poduszki jest dość spory a co dopiero z poduszką. Ogólnie trzeba szukać bogatszych wersji a jak ma się już tą fatalną kierownicę to trzeba się z tym pogodzić, choć powiem szczerze, że ja brzydszej nie widziałem w aucie z 2 połowy lat 90.
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski

19 Sty 2010, 22:28

A więc co do tej kierownicy to tak to da rade,pare zł i jest,ale będzie to kierownica z poduszką ale poduszka nie będzie działac ponieważ nie będzie miała zasilania i brak czujników i klakson może nie działać
Barol
Awatar użytkownika