Diesel czy benzyniak ????

23 Lip 2009, 09:48

qki007 napisał(a):Jak ktoś chce jeździć na byle czym i tylko jeździć to niech wybierze "stare TDI".

ale jak to tdi jest byle czym??? :shock: nawet taki 10 latek jest lepszy od 5 letniego bena, przynajmniej tak mi sie obilo o uszy, jak juz wczesniej napisalam potrzebuje solidnego silnika a nie jakis badziew dla szpanu bo nie jestem jakąs idiotką ktora potrzebuje samochodu dla kaprysu....

i bym jednak wybrała diesla z turbiną, (chyba ze ktos mnie przekona do innego )wczesniej nie wiedzialam jak sie jedzie bez turbiny, eLki na ktorych sie uczylym to w wiekszosci mialy diesla z turbiną a reszta to benki, raz sie przejechałam juz prywatnym samochodem bez turbiny i sie zastanawiałam czemu ten samochod nie rusza.... strasznie ciezko, taki muł... musiałabym sie na nowo uczyc jezdzic wiec turbina jest nieodzowna, ale za 10 tys o 10 latku z turbina moglabym sobie pomarzyc... chyba ze jakis bity.... :???:
kajkamajka07
Nowicjusz

Miejscowość: Poland Alcoholand

23 Lip 2009, 10:56

kajkamajka07 napisał(a):
qki007 napisał(a):Jak ktoś chce jeździć na byle czym i tylko jeździć to niech wybierze "stare TDI".

ale jak to tdi jest byle czym??? :shock: nawet taki 10 latek jest lepszy od 5 letniego bena, przynajmniej tak mi sie obilo o uszy, jak juz wczesniej napisalam potrzebuje solidnego silnika a nie jakis badziew dla szpanu bo nie jestem jakąs idiotką ktora potrzebuje samochodu dla kaprysu....

i bym jednak wybrała diesla z turbiną, (chyba ze ktos mnie przekona do innego )wczesniej nie wiedzialam jak sie jedzie bez turbiny, eLki na ktorych sie uczylym to w wiekszosci mialy diesla z turbiną a reszta to benki, raz sie przejechałam juz prywatnym samochodem bez turbiny i sie zastanawiałam czemu ten samochod nie rusza.... strasznie ciezko, taki muł... musiałabym sie na nowo uczyc jezdzic wiec turbina jest nieodzowna, ale za 10 tys o 10 latku z turbina moglabym sobie pomarzyc... chyba ze jakis bity.... :???:

To kup 13 latka a w rodzince mam merca 250D /124/ Z 1989 i jazda to tez przyjemność mimo 700 tys km -osobiście dla siebie szukam merca 124 ale 300 D TURBO AUTOMAT-PROWADZILEM TAKIE CACKO I MOŻNA JECHAĆ I JECHAĆ -TO NAPRAWDE DUŻA FRAJDA
ZNAJOMY MIMO MOICH PODCHODÓW NIECHCE GO SPRZEDAĆ -WIEM DLACZEGO....
max23
Początkujący

Miejscowość: elbląg

23 Lip 2009, 13:53

kajkamajka07 napisał(a):

ale jak to tdi jest byle czym???

Tak napisał Dishman. Spójrz dobrze.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

24 Lip 2009, 13:02

na poczatek poczytajcie jakie sa technoligie tych silnikow i z jakich lat (TDI HDI itp) a pozniej rozpisujcie sie co jest dobre a co zle bo takie przpychanki slowne bez wiedzy ....bo ja mialem HDI to byl lepszy od TDI ...... to smeiszne jest
gigit
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kołobrzeg

27 Lip 2009, 08:43

no nic moze uda mi sie znalezc jakiegos za 10 tys, a 13 lat to duzo, nawet 10 ale wazne zeby znalezc jakiegos niewyjechanego.

a kto to ten Dishman?? jakis facet od prysznica??? :razz: to skoro ma taka wiedze na temat samochodów to dlaczego mowi ze diesel jest byleczym jak reszta fachowców czy ludzi majacych doswiadczenie mowi co innego?
kajkamajka07
Nowicjusz

27 Lip 2009, 09:37

Dishman nie napisał, że TDI jest byle czym tylko, że na byle czym może jeździć (znaczy się na gównianej ropie).
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Powrót z wakacji bez pośpiechu
    Nadszedł czas powrotu z urlopów. Jak zadbać o to, żeby bezpiecznie dotrzeć do domu? Przede wszystkim ważny jest brak pośpiechu i dostosowanie prędkości do warunków panujących na drodze. Najwięcej osób ...

27 Lip 2009, 14:08

... zapomnial dopisac ze jest jeszcze bardzo zywotnym silnikiem ...... chyba tylko sdi moze wiecej bo widzialem taki z przebiegiem 680 tys i palil od strzala i jezdzil bez dymaki :)
gigit
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kołobrzeg

27 Lip 2009, 19:43

kajkamajka07 napisał(a):a kto to ten Dishman?? jakis facet od prysznica??? :razz: to skoro ma taka wiedze na temat samochodów to dlaczego mowi ze diesel jest byleczym jak reszta fachowców czy ludzi majacych doswiadczenie mowi co innego?

Zanim kupisz auto, idź na kurs czytania ze zrozumieniem. Pomaga i przy okazji nie będziesz musiał obrażać ludzi.

Pozdrawiam
Facet od prysznica.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

27 Lip 2009, 21:35

jaki kurs czytania? ktos napisał ze Ty tak napisales ze jak ktos chce jezdzic na byle czym to moze kupic starego tdi, nad czym mam sie jeszcze zastanawiac?? i sorki za złośliwość, wiecej luzu :P

[ Dodano: Pon Lip 27, 2009 21:42 ]
i prosze odemnie niewymagac niewiadomo jakich domysłow z tej dziedziny, gdyz jestem dziewczyną jeszcze raczkującą w tych sprawach wiec chyba oczywiste ze laik sie nie kapnie kiedy piszesz ze jazda "na byleczym" to jazda na ropie a nie na jakims silniku.
kajkamajka07
Nowicjusz