Diesel kopci

12 Lip 2010, 13:42

witam
dzisiaj zauwarzyłem że moja xantia 2.1 td kopci przy dodaniu gazu. kopci na szaro-czarny kolor. chmurka takiego dymu puszczana też jest zaraz po odpaleniu. co jest najczęstszą przyczyną kopcenia diesla? dodam też że oleju nie bierze. poziom oleju po przejechaniu 4 tys po wymianie jest w normie.
scrolll
Początkujący

Miejscowość: podkarpacie

12 Lip 2010, 15:32

końcówki wtrysków zaczynają lać nie wtryskiwać ;)
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

12 Lip 2010, 19:00

czyli częsta przypadłość diesla i kosztowa, wtryski padają
Rafał80
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków okolice

12 Lip 2010, 19:25

różnie bywa końcówki od 60 PLN za sztuke (takie już sensowne) do tego trzeba znaleźć dobrego pompiarza (i to jest największy i najdroższy problem)
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

13 Lip 2010, 12:30

Końcówki wtrysków do wymiany. Za sztukę ok 50-70 zł za lepsze końcówki plus regulacja pompy - ile sobie koleś zażyczy. A życzą sobie różnie. W zależności od tego ile regulacji przeprowadzi bo możliwości ma niekiedy wiele.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

14 Lip 2010, 17:02

komplet końcówek to koszt 200 - 250. nikt mi nie napisze ile w przybliżeniu za regulacje?
scrolll
Początkujący

Miejscowość: podkarpacie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Chroń środowisko! Nie wylewaj olejów gdzie bądź!
    Natknąłem się na artykuł który przedstawia kilka negatywnych aspektów wylewania olei gdzie popadnie. Wiadomo każdy z nich korzysta, ale nie każdy wie co z nimi potem robić. "Wiele ludzi, przede wszystkim właściciele ...