Do 10 tys, pedzio 206 czy cos innego?

04 Sie 2012, 16:47

Witam.
Mam zamiar kupic samochod na przelomie wrzesien/pazdziernik. Do dyspozycji bede mial m/w 10tysiecy. Bedzie to moje trzecie auto (poprzednio vw polo i opel vectra a).

Fajnei jakby to byl hatchback (chociaz nei wykluczam wiekszych, pomijajac kombi) i korzystal z minimum 90KM. Preferuje diesla 1.9TDi/2.0HDI badz jakiegos benzyniaka ze spalaniem ponizej 8.
Milo rowniez by bylo gdyby posiadal climatronic (choc nie jest to priorytet)

Zainteresowal mnie peugeot 206 z panoramicznym dachem, tzn cos w tym stylu:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (nie podobaja mi sie tylko te blotniki w wersji GT i nie jestem przekonany co do przebiegu)
[link do oferty na Allegro wygasł] (ten bylby najciekawszy ale troche razi mnie 75km, tyle mialem w vw polo 1.4 i niestety, troszke za malo)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ten jest najciekawszy i jestem nim najbardziej zainteresowany.

Wiec.. warto kupowac takiego peugeota, jesli zalezy mi na wygodnej i ekonomicznej a zarazem troszke zwawszej jezdzie? 90KM to nie tak malo, samochod wazy lekko ponad tone takze jako tako bedzie brnal do przodu (nie mowie tu o zacieciu sportowym). Czy moze jednak macie inne propozycje do tej kwoty, aby dostac podobne wyposazenie z podobnymi osiagami?

Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam
karetkaioi
Obserwowany

Prawo jazdy: 05 05 1992
Auto: null

04 Sie 2012, 18:02

Ja uważam, że za 10tyś można mieć coś lepszego niż 206... np Astra lub Focus. W "pedziach" jak to nazywałeś :D jest raczej lipne i drogie w naprawie zawiesznie.
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

07 Sie 2012, 22:37

Ani Astra ani Focus mnei nie interesuja. Sorki ale troszke zaniedbalem temat bo bylem w robocie :). To jak, znajda sie jakies wypowiedzi posiadaczy 206 - zwyklych i z panoramicznym dachem oraz ludzie z innymi, alternatywnymi propozycjami? Z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi
karetkaioi
Obserwowany

Prawo jazdy: 05 05 1992
Auto: null
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...