Doręczony mandat z zagranicy

21 Paź 2012, 22:56

Witam,

Mam pytanie odnośnie mandatów z zagranicy. Konkretnie dostałem ostatnio list z mandatem z Francji z fotoradaru z przed 2 miesięcy. Mandat doręczono ale nie było w nim żadnego zdjęcia. Przekroczyłem prędkość o 22 km/h. W mandacie pisze, że jezeli zapłacę w ciagu 48 h od daty wystawienia będzie mnie to kosztowało 90 euro, w przeciwnym wypadku zostanę wezwany sądowo. Niestety data wystawienia mandatu to 3/10, data wysłania na kopercie 8/10 a doręczono 15/10 więc już delikatnie 48h przekroczono ;) Chciałem zapytać czy płacić taki mandat czy nie ? Samochód był z wypożyczalni więc wysłali na dane spisane z prawka ...
diskopolo
Obserwowany

Auto: Ford Fiesta

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Yaris Cross – czy to idealne auto do miasta?
    Podoba mi się to, w jaki sposób silnik benzynowy i elektryczny ze sobą współpracują. W ruchu miejskim możemy poruszać się bezgłośnie, nie eksploatować jednostki benzynowej na światłach. Auto rusza też płynnie, ...
    Folia do oklejania samochodu. Czy naprawdę jest skuteczna?
    Każdy właściciel samochodu chcę przedłużyć okres cieszenia się nowym i pięknym autem tak długo, jak to możliwe, dlatego stara się chronić go przed uszkodzeniami. W tym celu robi przeglądy techniczne, stosuje drogie oleje ...