Dynamiczne coupe, automat, do 30 tys.

31 Sie 2014, 12:57

Witam,

Jako że przeprowadzam się właśnie z Warszawy, gdzie samochód nie był mi nigdy potrzebny, przymierzam się do kupna jakiegoś fajnego autka.
Od razu zaznaczam, że nie będę jeździł dużo, głównie po mieście, może raz w miesiącu trasa 400 km - łącznie myślę ok 10 tys km rocznie. 95% czasu będę jeździł sam i bez większego bagażu, więc nie potrzebuję dużego samochodu. Zależy mi tylko, żeby był w miarę dynamiczny (co najmniej 140KM), z automatyczną skrzynią biegów i rozsądnym spalaniem (mimo że dużo nie będę jeździł, to raczej chciałbym uniknąć spalania 15 litrów na 100km).
Za czasów studenckich miałem Hyundaia Coupe i bardzo go sobie chwaliłem, ale to było już jakiś czas temu i zastanawiam się czy obecnie znajdę coś lepszego.
Budżet mam dość elastyczny, nie chciałbym wydać więcej niż 25 tys. zł, ale jeśli będzie warto to do 30 tys. spokojnie mogę dołożyć.

Bardzo proszę o pomoc i opinie czym się powinienem zainteresować, bo wypadłem już trochę z obiegu. Z kupnem nie spieszy mi się aż tak bardzo, wolę poczekać na coś naprawdę dobrego niż rzucać się na pierwszą lepszą okazję.
Ostatnio edytowany przez piotrc, 31 Sie 2014, 16:08, edytowano w sumie 1 raz
piotrc
Obserwowany

Prawo jazdy: 0- 0-2005
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Nie mam

31 Sie 2014, 13:10

Wprawdzie nie coupe, ale mając to auto zapomnisz wymowę słowa mechanik :yes: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

31 Sie 2014, 13:54

A może jakieś E46 coupe 2.5 z LPG? Powinieneś dorwać fajny egzemplarz :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

31 Sie 2014, 14:15

Ode mnie Mercedes-Benz CLK W209
Wiktor44
Początkujący

Prawo jazdy: 12 08 2014
Auto: Citroen C5 I
Silnik: 2.0 Benzyna
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

31 Sie 2014, 20:31

Koniu napisał(a):A może jakieś E46 coupe 2.5 z LPG? Powinieneś dorwać fajny egzemplarz :ok:

W tym budżecie to może sobie wybrać każdy silniczek :wink:. Generalnie budżet idealny pod każde E46 :yes:... Można dorwać naprawdę zadbaną sztukę :ok:.

piotrc napisał(a):nie będę jeździł dużo, głównie po mieście

piotrc napisał(a):z automatyczną skrzynią biegów

piotrc napisał(a):(mimo że dużo nie będę jeździł, to raczej chciałbym uniknąć spalania 15 litrów na 100km).

Jazda po mieście z automatyczną skrzynią biegów to od razu mocno podwyższone spalanie... Wielkość silnika akurat ma tu najmniej do rzeczy.

Nie oszczędzaj na mocy silnika, jak słusznie zauważył Koniu zainwestuj w porządne LPG.
Będzie problem z bańki. Silniki w E46 dobrze dogadują się z gazem. Polecam...

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993