E34 czy E39 [20tyś]

03 Lut 2015, 20:40

Siemanko nie wiem na co się zdecydować bo mam 20 tysięcy złotych na samochód i właśnie stałem już przed kupnem e34,ale nie byłem zdecydowany w 100%. Patrzyłem też na e46 coupe z silnikiem 2.5(ogólnie tylko ta jednostka mnie interesuję)
Ogólnie to tylko trasa jeżeli chodzi o to do czego mi to jest potrzebne.
Myślałem o e46 i o tym sportowym charakterze,ale ze względu na to że jeżdżę przeważnie w trasie to załadowanie się w 5 osób i trasa z rzędu 1000km to chyba jakaś katorga.

E34 ładne,klasyczne i też ma to coś (sportowy pazur) tylko,że starsze no i możliwe,że będzie mi o tym przypominało przy częstych wizytach u mechanika(a że ja się na tym nie znam to innego wyjścia nie ma). Ale takie e34 bardziej w trasie mi sie widzi niż e46.
No i zostało mi e39 naczytałem się,że droższe w naprawach,że zawieszenie delikatniejsze itp.
Ale chyba najbardziej mi pasi bo świeższe od e34 podobno lepszy komfort podróżowania,więcej miejsca w środku,cichsze.

Każdy z wymienionych modeli ma swoje plusy i minusy co myślicie o tym ? Jakie będzie najlepsze rozwiązanie mając taka gotówkę w kieszeni. Auto ogólnie tak na 8lat,potem zmienie na inne. Roczny przebieg to 15tkm. Żadnych diesli,PB+LPG jak najbardziej poj. do 2.5.

Pozdrawiam i proszę o pomoc :ok:
adrianbokser
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk
Auto: E32
Silnik: m60b30
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

03 Lut 2015, 21:09

O e34 juz pisaliśmy :) e34 to kwawałek historii, to ostatni model z okrągłymi światłami i deską rozdzielczą skierowaną w słuszną stronę- stronę kierowcy :mrgreen:
e39 przeważnie będzie lepiej wyposażone, w lepszym stanie blacharskim i mechanicznym. Ale nie ma już tego czegoś, nie ma duszy... mimo, że to bardzo dobry samochód to jest już w nim mniej bmw w bmw ;)
W e39 nie ma więcej miejsca niż w e34...ale jest troszkę lepiej wyciszone.
Masz budżet, który pozwoli zarówno na extra e34 jak i e39 więc bierz co Ci bardziej do gustu przypadnie po przejechaniu się.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995